Hemşirelik Fakültesi
19.02.2024

Akıl Oyunları Film Analizi Etkinlik Sonuç Raporu

Hemşirelik Fakültesi 4. Sınıf öğrencilerinin aldığı Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Dersi kapsamında 02.01.2024 tarihinde “Akıl Oyunları” filminin analizi gerçekleştirilmiştir. Doç. Dr. Adeviye AYDIN’ın yürütücülüğünde ders kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte öğretim elemanının belirlediği sorular doğrultusunda dersi alan öğrencilerin katılımıyla analiz sağlanmıştır. Filmde öncelikle karakterlerin özellikleri, şizofreni hastalığının dönemleri, hastalığın belirtileri, tedavi yaklaşımları ve aile duygu dışa vurumu konuları ele alınmıştır. Öğrencilerin bir hafta öncesinde hepsinin filmi izlemeleri ve analizlerinin yazılı olarak getirmeleri istenmiştir. Derse gelen öğrencilerin katılımıyla şizofreni hastalığı ile ilgili elde edilen bilgilerin film aracılığıyla bütünleşmesi, tekrar edilmesi ve tartışılması fırsatı oluşturulmuştur.