Hemşirelik Fakültesi
05.12.2023

Empati Günü Etkinliği (3 Aralık Dünya Engelliler Günü)

Necmettin Erbakan Hemşirelik Fakültesinde Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli bireylere karşı farkındalık kazandırmak amacıyla 4 Aralık 2023 tarihinde  “Empati Günüˮ etkinliği düzenlendi. Öğr. Gör. Elanur KALECİ’nin danışmanlığında düzenlenen etkinliğe 50 öğrenci ve akademisyen katıldı. Etkinlikte işitme engellilerle ilgili öğrenciler tarafından hazırlanan video sınıf ortamında izletildi. Öğrencilerin görme engellilerin yaşadığı zorlukları anlayabilmesi amacıyla fakülte binası merdivenlerinden inmeleri ve engelli çıkışını kullanarak binadan çıkmaları istendi. Etkinlik sırasında öğrencilerin gözleri göz bandı ile kapatıldı, yön bulmada yardımcı olması için ellerine baston verildi. Etkinlik sonunda öğrenciler engelli olmanın zorluklarını anladıklarını belirtti.
Hemşirelik Fakültesi Engelli Birim Koordinatörlüğü