Hemşirelik Fakültesi
03.11.2023

Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği

Fakültemiz Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ve Sağlık İçin El Ele öğrenci topluluğu işbirliği ile Doç. Dr. Serpil YÜKSEL, Doç. Dr. Kamile ALTUNTUĞ ve Topluluk Başkanı Yağmur ERDEM sorumluluğunda 31 Ekim 2023 tarihinde fakültemizde  “Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği” gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan 220 kişi, meme kanseri riski, risk faktörleri ve erken tarama yöntemleri hakkında bilgilendirildi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Kanser Birimi’nden temin edilen broşürler verildi ve pembe kurdele takıldı. Etkinliğe, Hemşirelik Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve öğretim elemanları, Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi çalışanları ve hastaları katıldı. Fotoğrafların çekimi ve Fakülte web sayfasında paylaşımı için kişilerden izin alındı.