Hemşirelik Fakültesi
30.03.2023

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Klinik Oryantasyon Eğitimi

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Hemşirelik Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ve Tıp Fakültesi Hastanesi Eğitim Birimi iş birliği ile Hemşirelik Fakültesi 3. Sınıf öğrencilerine klinik uygulama oryantasyonu eğitimi verildi. Eğitime toplam 120 öğrenci, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim elemanları, Eğitim, Enfeksiyon Kontrol ve Hemovijilans Birimi Hemşireleri katıldı. Eğitimde hastane enfeksiyonları, el hijyeni, tıbbi atık yönetimi, delici-kesici alet yaralanmaları, hemovijilans ve kan uygulamaları konuları anlatıldı. Eğitime katkı veren Tıp Fakültesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Melike KOCALAR, Hemovijilans Hemşiresi Atilla TOMRUK ve Sunay GÖNÜL’e teşekkür ederiz.