Hemşirelik Fakültesi

KOSKİ ARITMA SU TESİSLERİ
NEÜ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ DERSİ
9-10 KASIM 2022 TARİHLİ TEKNİK GEZİ

Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği dersi “Çevre Sağlığı” konusunda KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Konya Atıksu Arıtma Tesisleri’ne gezi gerçekleştirdi. Atıksuların arıtımı sırasında oluşan çamurların stabilizasyonu amacıyla yapılan çamur arıtımını gözlemlediler. Atık suyun hangi evrelerden geçerek kullanıma kazandırıldığı ile ilgili bilgi alan öğrenciler, sırasıyla; kaba ızgara, giriş pompa istasyonu, ön çökeltme havuzları, havalandırma havuzları, son çökeltme havuzları, çamur yoğunlaştırma havuzları, anaerobik çamur çürütme tankları, biyogaz depolama tankları, ısı merkezi ve enerji geri kazanım ünitesi, çamur susuzlaştırma tesisi ve çamur pompa istasyonlarını gezdiler. Öğrencilerimize bu fırsatı sağladıkları için KOSKİ'ye teşekkür ederiz.

Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı