Hemşirelik Fakültesi
07.11.2022

Psikolojik Travmayı Anlamak ve Tedavi Etmek

Fakültemiz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalında Dr. Öğr. Üyesi Nesibe GÜNAY MOLU ve Arş. Gör. Fatma YENER ÖZCAN moderatörlüğünde 4 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilen konferansa Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Uygulamalı Psikoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Psikolojik Destek Merkezi müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şeyda ERUYAR konuşmacı olarak katıldı. Asım Duman Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe 266 kişi katıldı. Konferansta ruh sağlığını korumak, pskolojik dayanıklılık ve iyilik halini güçlendirmek için öncelikle psikolojik travmayı anlamanın ve tedavi etmenin öneminden bahsedildi. Üniversitemiz bünyesinde bulunan Psikolojik Destek Merkezi’ne başvuru süreci hakkında da konferansta bilgi verildi.
Psikolojik travma güçsüzlerin bir felaketidir. Travma anında kurban ezici bir kuvvet tarafından çaresiz hale getirilir. Kuvvet doğanınki olduğunda, afetten söz ederiz. Kuvvet başka bir insanınki olduğundaysa, vahşetten söz ederiz.