Uygulamalı Bilimler Fakültesi
08.07.2015

1. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi

I.Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi (UUBK 2015), Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından 23-24 Ekim 2015 tarihlerinde Konya’da düzenlenecektir. Kongrenin ana teması “Sosyal Sermaye” olarak belirlenmiştir.

Kişi ve kurumlar arası güvene dayalı ilişkilerin ekonomik açıdan incelenmesi olarak tanımlayabileceğimiz “sosyal sermaye” ülkelerin gelişme süreçlerinde oldukça büyük bir öneme sahiptir. Sosyal sermayenin yüksek oluşu hayatın her aşamasında maliyetleri düşürmekte ve gelişmişliği artırmaktadır. Dolayısıyla bilimin hemen her alanını kapsayan bu kavramı akademisyen ve iş dünyası ile birlikte ele almak, tartışmak ve ülkemiz açısından artırmak amaçlı bir araya gelmeyi umut etmekteyiz.

2015 yılında ilk defa düzenlenecek olan kongre Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ev sahipliğinde düzenlenecektir. Kongre 23-24 Ekim 2015 tarihleri arasında Konya’da düzenlenecektir. Kongre uygulamalı bilimler açısından en önemli uluslararası etkinliklerden birisi olma niteliğindedir.

Kongrenin en önemli amacı Uygulamalı Bilimler alanlarında teorik ve ampirik çalışmaları teşvik etmektir. Kongre 2015 için seçilen ana tema “Sosyal Sermaye” olmuştur. Kongre alt konu başlıkları şu şekildedir:

• Sosyal Sermaye ve Ahlak
  • Sosyal Sermaye ve Aile
  • Sosyal Sermaye ve Beşeri Sermaye
  • Sosyal Sermaye ve Bilgi Ekonomisi
  • Sosyal Sermaye ve Bilgi Toplumu
  • Sosyal Sermaye ve Bölgesel Kalkınma
  • Sosyal Sermaye ve Çocuk-Ergen Madde Bağımlılığı
  • Sosyal Sermaye ve Çocuk-Ergen Suçluluğuna Etkisi
  • Sosyal Sermaye ve Demokrasi
  • Sosyal Sermaye ve Eğitim
  • Sosyal Sermaye ve Ekonomi
  • Sosyal Sermaye ve Entelektüel Sermaye
  • Sosyal Sermaye ve Gelişme
  • Sosyal Sermaye ve Girişimcilik
  • Sosyal Sermaye ve Kültür
  • Sosyal Sermaye ve Pazarlama
  • Sosyal Sermaye ve Sivil Toplum
  • Sosyal Sermaye ve Verimlilik
  • Sosyal Sermaye ve Yenilikçilik
  • Sosyal Sermaye ve Yönetim Alternatifleri

Kongre dili İngilizce ve Türkçedir. Kabul edilen bildiriler basılı bildiri kitabında ve elektronik ortamda yayınlanacaktır.

Kongrede ayrıca Konya’nın ekonomik potansiyeli ve altyapısına ilişkin özel bir panel düzenlenecek ve ülkemizde başarılara imza atmış Türkiye’yi küresel ölçekte temsil etme kapasitesine sahip bir iş adamının sunumu gerçekleştirilecektir.

Kongre konuları kapsamında akademik olarak çalışmalar yapan araştırmacıların bildiri göndermek suretiyle katkı vermeleri bizi mutlu edecektir. 23-24 Ekim 2015 tarihlerinde Konya’da buluşmak ümidiyle…