Uygulamalı Bilimler Fakültesi
17.10.2023

Globalde Başarının Yetkinliği: Kültürel Zeka

Fakültemizde Kültürel Zeka(CQ) Konferansı

Fakültemizde gerçekleştirilen konferansta “Globalde Başarının Yetkinliği: Kültürel Zeka” konusu ele alındı. CQ®️ Eğitmeni, Culture Savvy kurucusu ve Kültürlerarası İletişim Uzmanı olan Kelly Pınar Goodwin Kültürel Zeka’nın uluslar arası şirketlerdeki önemine değindi.

Goodwin, kabul edilen ve alışılmış kültürden dolayı uluslar arası veya çok uluslu şirketlerde çalışanların yaşadığı içsel ve dışsal çatışmaların başarı oranını etkilediğini ifade etti. Konferans boyunca Kolombiya, Brezilya, Amerika gibi çeşitli ülkelerden misafirler kendi hayatlarında karşılaştıkları kültürel çatışmaları ve yaşadıkları anekdotları öğrencilerimize aktardı. İnteraktif örneklerle de Kültürel Zeka’nın çalışma hayatındaki önemini anlatan Goodwin’e konferans sonunda fakülte dekanımız Prof. Dr. Uğur ADIGÜZEL çini tabak hediye etti.