Uygulamalı Bilimler Fakültesi
12.03.2019

Ar-Ge, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Eski Yardımcısı ve Bilişim Vadisi 2017-2018 dönemi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Şekerci, “Ar-Ge, İnovasyon ve Yeni Nesil Girişimcilik” konulu bir konferans verdi.

Fakültemiz Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta Faruk Şekerci, öğrencilerimize sanayi “Ar-Ge, İnovasyon ve Yeni Nesil Girişimcilik” konularında önemli bilgiler aktardı. Türkiye ve Dünya dış ticaretine değinerek ülkemizdeki AR-GE için verilen kamu desteklerini anlatan Şekerci, Türkiye’nin milli AR-GE ve İnovasyon Ekosisteminin genel yapısı, sistemin sorunları ve Bakanlık politikaları doğrultusundaki çözüm önerilerini anlattı.” Endüstri 4.0” kavramı ile beraber girişimciliğin temel dinamiklerine değinen Faruk Şekerci, akıl ve bilgi odaklı gelişim, silikon vadisi ve start-up modellemesinin önemine dikkat çekti. Konuşmasının ardından öğrencilerimizden gelen soru ve projeleri dinleyen Sayın Şekerci, görüş ve önerilerini öğrencilerimiz ile paylaştı. Konferans sonunda Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sayın Ahmet Diken tarafından  Faruk Şekerci’ye teşekkür plaketi takdim edildi.