Uygulamalı Bilimler Fakültesi
15.12.2015

Bilim Merkezi’ne Ziyaret Düzenlendi

Yüksekokulumuz bünyesindeki Genç Bankacılar ve Finansçılar Topluluğu tarafından Konya Bilim Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 kişilik bir grupla gerçekleştirilen ziyarette bilim merkezi hakkında bilgi alındı. Bilim Merkezi rehberleri eşliğinde gerçekleştirilen bilimsel gezide dünyanın fiziksel yapısı, organizmalar hakkında temel bilgiler ve Bilim’in Sultanları sergileri hakkında bilgiler alındı. Planetaryum’da uzay belgeseli izlendikten sonra program sona erdi. 

 

Bu ziyareti oldukça faydalı ve bilgilendirici bulan öğrencilerden geri bildirimler şu şekilde;

Uzun zamandır gitmek isteyip de gidemedigim bi yeri görme imkanı sağladığı için öncelikle okulumuzun Genç Bankacılar ve Finansçılar Topluluğu'na teşekkürlerimi sunarım. Teknolojiyi yakindan takip edip hali hazirdaki yeni gelismelerden haberdar olmak bize arti bir avantaj kazandirdi. Planetaryum'da izlediğimiz belgesel sinema gosterisi belki hayatta bir daha goremeyecegim türden bir deneyim oldu benim için. Katılanlar olarak pozitif dusuncelerle ciktigimiza inaniyorum.

Şeyda İnce/Bankacılık Bölümü 2. sınıf öğrencisi

 

Teknoloji ve bilimde eski tarihlerde bile ne kadar ileriye gittiğimizi gördüm. Ve bu gördüklerim yıllar önce yapılmış bundan dolayıdır ki gelecekte de çok ileri seviye şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Uzaya seyahat yapmamıza ramak kaldığını görür gibi oldum bugün. Türkiye'mizin ilk ve Konya'mızın gururu olan Bilim merkezi harika bir yer. Herkesin bunları görmesini isterim. Uzay araştırmacılığında yapılan malzemeler insan sağlığında çok faydası olduğunu gördüm.

Metin Şahin/Bankacılık Bölümü 3. sınıf öğrencisi

 

Bence en yararlı gezilerinden bi tanesi bu oldu. Gerek bilmediklerimizi öğrenmemiz açısından gerekse bizi hayrete düşüren teknolojik yenilikler açısından bize çok şey kattığına  inanıyorum. Arkadaşların da söylediği gibi belgesel sinema filmi bir efsaneydi.  Katılmaktan mutluluk duyduk.

Leyla Uzun/Bankacılık Bölümü 2. sınıf öğrencisi

 

Bu gezi; islam bilim tarihi ve bilim adamlarını, keşiflerini, jeolojik bulguları ve astronomiyle ilgili çoğu bilgiye ulaşmamızı sağladı.Belgesel bizi bizden aldı zaten. Oldukça faydalı bir üniversite anısı olarak kalacaktir zihnimizde. Topluluğumuz ve hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Mehmet Firaz  Bakır/Bankacılık Bölümü 2.sınıf öğrencisi