Uygulamalı Bilimler Fakültesi
19.10.2018

Dekanımız 1. Sınıf Öğrencilerimizle Buluştu

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet DİKEN, “Üniversite Hayatına Giriş” dersinde öğrencilerimizle buluştu.

Fakültemiz konferans Salonu’nda normal ve ikinci öğretim öğrencileri ile ayrı ayrı görüşen Dekanımız Prof. Dr. Ahmet DİKEN, Üniversitemiz, Fakültemiz, Konya şehri ve diğer birçok önemli konuda öğrencilerimizle sohbet etti. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Selçuklu medeniyetinin başkenti olmuş önemli bir şehir olan Konya’yı değişik özellikleriyle tanıtan Prof. Dr. Ahmet DİKEN “Geldiğiniz, okuyacağınız şehir, Hz Mevlana’ya, Sadreddin Konevi’ye, Şems-i Tebrizi’ye ev sahipliği yapan kadim medeniyetimizin kilometretaşlarından biridir. Üniversiteyi kültür ve medeniyet şehrinde okumanın tadını çıkarın. Bastığımız toprakları tanıyın. Hepinizin Tarih bilinci taşıdığına inanıyorum. Çanakkale’yi, 15 Temmuz’u unutmayalım. Biz küllerimizden yeniden doğan bir milletiz.” dedi. Kısa süre içerisinde hızlı büyüyen, Konya’ya artı değer katan bir marka üniversite olan Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde okumanın ayrıcalıklı olduğunu bildiren Prof. Dr. Ahmet DİKEN sözlerini şöyle sürdürdü:” Otuzbeş akademik ve on idari personelimizle sizin hizmetinizde bir Fakülte var. Akademik kadro ile sizleri en iyi, doğru bilgilerle donatmak istiyoruz. Fakültemizin 1450 öğrencisi var. Hepiniz bizim için bir değersiniz. Önemlisiniz. Çok çalışmalısınız. Hayat üniversitesine hazır halde buradan ayrılmalısınız. Kendimizi geliştirmeliyiz, özellikle yabancı dil ve teknoloji konusunda hassasiyet göstermeniz gerekir.Çok okuyup araştırmalıyız. Geleceğin yöneticileri olacağınız için ülkeyi bizden daha ilerilere taşımanız gerekmektedir. Ahlaki olarak gelişmeliyiz, dürüst olmalıyız.”

Öğrencilerin ideolojik faaliyetler ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları gerektiğini de ifade eden Dekanımız, öğrencilerimizin dışsal olumsuz faktörlerden ve uyuşturucu bağımlılığı oluşturan maddelerden uzak durmalarını, yıkıcı bölücü unsurlara karşı dikkatli olmalarını, öğrenci sorumluluk bilinci içerisinde üniversite hayatını devam ettirmelerini isteyerek “Fakültemiz bünyesindeki öğrenci topluluklarına üye olunuz, topluluk kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerine katılınız. Dersler ve bu faaliyetleri dengeli götürürseniz başarılı olursunuz ve kendinizi geliştirirsiniz. Konya’ya ve Üniversitemize, Fakültemize tekrar hoşgeldiniz. Başarı dolu bir akademik yıl diliyorum” diye sözlerine son verdi.