Uygulamalı Bilimler Fakültesi
08.12.2017

Erasmus Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Erasmus Koordinatörlüğü UNİKOP Avrupa Staj Konsorsiyumu Birimi, Fakültemiz öğrencilerine Staj Hareketliliği hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

UNİKOP Avrupa Staj Konsorsiyumu Birimi görevlileri Mustafa IŞIK ve Şerife ÖZCAN tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında, Avrupa’daki yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programı olan Erasmus+ programı tanıtılarak, 2014 yılından itibaren varolan konsorsiyum projeleri ve gelişim süreci hakkında bilgilere yer verildi. Staj hareketliliğinin üniversitemiz bağlamında kurumlar arası kapasite ve uluslararası boyutunun ele alındığı bilgilendirmede, bunun mesleki eğitim ve işgücü arasında geçiş avantajı sağlayacağı ve öğrencilerimiz bağlamında ise vizyon ve misyonlarını genişletebilecekleri; gelecek eğitim, öğrenim ve iş hayatlarına katkı yapacağı belirtildi. Programda öğrencilere staj yerlerini nasıl bulacaklarını, konaklama ve ulaşımlarını nasıl sağlayacaklarına dair yönlendirmeler yapıldı.