Uygulamalı Bilimler Fakültesi
03.11.2017

Hava Lojistiği Konferansı Düzenlendi

 Lojistik Bilgi Topluluğu’nun düzenlediği “Lojistik Yönetiminde Hava Lojistiği ve Uygulamaları” adlı konferansta hava lojistiğinin önemi ve ekonomiye katkıları anlatıldı.

 Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı konferansta konuşan Bertan Lojistik Genel Müdürü ve Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Yavuz KANKAVİ,   hava lojistiği operasyonları hakkında bilgiler vererek, halen devam eden IGA (İstanbul Great Airport) konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kankavi,İGA’nınlojistik sektörüne önemli katkılarının olacağını, ülke ekonomisine GSMH’nın %5 ‘i oranında katkı yapacağını ve yaklaşık 225 bin kişilik istihdam katkısı oluşturacağını ifade ederek  OneBeltOneroad (Bir kuşak bir yol) projesi –demir ipek yolu- projesi ve ülkemize sağlayacağı lojistik avantajlar ve İGA ile birlikte yaratacağı sinerji konularına değindi.

Konferans sonunda Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selda Başaran Alagöz’ün Mehmet Yavuz KANKAVİ’ye plaket takdimi gerçekleşmiştir.