Uygulamalı Bilimler Fakültesi
19.08.2015

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Ulusal Konsorsiyum Projesi Kapsamında Berlin Wildau Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Ziyaret Edildi

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Ulusal Konsorsiyum Projesi Kapsamında Berlin Wildau Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Ziyaret Edildi


Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin koordinatörlüğünü üstlendiği 2014 / 2015 Ulusal Konsorsiyum Projesi kapsamında projenin paydaşları olan KTO Karatay Üniversitesi ve KOP Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile birlikte Almanya'da bulunan Wildau Devlet Yüksekokulu ziyaret edildi. Üniversitemizin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin AYDIN Başkanlığında, Uygulamalı Bilimler konusunda modern uygulamalar hakkında bilgi ve deneyim paylaşımlarında bulunuldu. Bunun yanı sıra, aşağıda isimleri zikredilen kişilerden uzmanlıkları ile ilgili seminerlere katılan ve proje çalışmaları hakkında bilgi alan yüksekokul ekibimiz daha sonra çeşitli laboratuvar ve birimleri ziyaret ederek, Wildau Yüksekokulun Kalite, Güvence ve Sürdürebilirlik bakımından stratejik yapılanmasını inceledi.

Bunun yanı sıra, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edildi ve yeni dönemde Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından yürütülecek olan 2015 / 2016 UNİKOP Öğrenci Staj ve Personel Eğitimi Ulusal Konsorsiyum Projesi konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. TD-IHK Genel Sekreteri Suat Bakır, odanın Üniversite - Sanayi işbirliği çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Her iki ülke için uluslararası projelerin önemine değindi ve bundan dolayı toplumu ilgilendiren projeleri desteklediklerini vurguladı.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarından mezun olan gençleri istihdam eden işletmeler ziyaret edilerek, iş dünyasının bakış açısı incelendi, işletmelerle bilgi ve deneyim alışverişinde bulunuldu. Kendisi bir yüksekokulda öğretim elemanı olarak çalışan ve aynı zamanda bir yatırım firmasında müdürlük pozisyonunda bulunan Corvin Tolle, İş Dünyası - Üniversite İşbirliği konusundaki çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Ek olarak, işletmede sektöre özgü geliştirilmiş olunan yazılım uygulamalı olarak tanıtıldı ve işleyiş mantığı hakkında bilgiler verildi.
  
IBIS CEMES GmbH Müdürü Dr. Lothar Muschter, Yükseköğretimi doğrudan ilgilendiren bir konusu olan Avrupa Kalifikasyon Çerçevesi (AKÇ) ve ECVET hakkında bilgiler paylaştı. Ayrıca, bu doğrultuda bugüne kadar kendi kuruluşu tarafından yürütülen Avrupa Birliği Projelerini tanıttı. Dr. Muschter’in CEMES Projesi, İnovasyon ve Transparan alanında bir çok Avrupa Birliği Projesi arasından Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Helsinki Award ödülüne layık görülmüştür.

Üniversitemiz tarafından koordinatörlüğü üstlenilen Ulusal Konsorsiyum Personel Ders Alma faaliyeti, Cottbus Sanayi ve Ticaret Odası Eğitim Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Bu yolla Cottbus Sanayi ve Ticaret Odası Eğitim Merkezi Müdürü Jörg Fabiunke`ye harika organiazyon çalışmaları için teşekkürlerimizi sunuyoruz. 
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. M. Emin AYDIN, bu tür işbirliklerini bundan sonra da sürdüreceklerini ve üniversitemizin uluslararası alanda akredite olan üniversiteler arasında saygın bir yer edinebilmesi için çalıştıklarını ifade ederek, bu projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Ahmet DİKEN de projede emeği geçen herkese, özellikle Öğr. Gör. Özdal KOYUNCUOĞLU’na teşekkür ederek öğrencilerimizi daha nitelikli yetişmesi için çaba gösterdiklerini, standardımızı daha da yükselterek çağdaş dünyanın geldiği noktayı yakalamak zorunda olduğumuzu ifade etti. Alman heyetine Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin bilinen en ünlü eseri Mesnevi`nin Almanca tercümesini hediye eden Prof. Dr. DİKEN, “paydaşlarımızla Erasmus programı kapsamında öğrenci değişimine gideceğiz” diyerek, öğrencilerimizin Almanca öğrenmelerini ve uluslararası tecrübeye öğrenciyken sahip olmalarını tavsiye etti.

NEÜ`den Ulusal Konsorsiyumun teorik çalışmalarına katılan katılımcılar;
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin AYDIN, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet DİKEN, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif PARLAKKAYA, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Ulaştırma ve Lojistik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selda BAŞARAN ALAGÖZ, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Meral ERDİRENÇELEBİ, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hasan Ali AKYÜREK, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Proje Koordinatörü Özdal KOYUNCUOĞLU.