Uygulamalı Bilimler Fakültesi
04.05.2017

Genç Bankacılar ve Finansçılar Topluluğu'ndan Merkez Bankası Ziyareti

Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık Bölümü öğrencilerinden oluşan Genç Bankacılar Ve Finansçılar Topluluğu teorik olarak aldıkları derslerini pratikte geliştirmek, meslekleri ile ilgili niteliklerini artırmak için 02/05/2017 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından düzenlenen Üniversite Bilgilendirme Toplantısı'na Ankara TCMB merkez binasında katıldılar.

Yüksekokulumuz bankacılık bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. A. Aslan ŞENDOĞDU, Yrd. Doç. Dr. Meral ERDİRENÇELEBİ, Yrd. Doç. Dr. İlkay ALTINDAĞ, Öğr. Gör. Erkan KARA, ve Öğr. Gör. Özdal KOYUNCUOĞLU yönetiminde toplantıya katılan öğrencilerimize toplantının ilk bölümünde TCMB idari yapısı, Merkez Bankası’nın asıl amaçları ve temel işlevleri anlatılmıştır. Toplantıya kısa bir ara vererek Merkez Bankasının Müzesi gezdirilmiştir, müzede eski kağıt ve madeni paraların basım şekilleri gösterilmiştir, tarihsel bilgiler verilerek görsellerle anlatılmıştır. Toplantının ikinci bölümünde para politikaları, temel iletişim araçları ve son olarak da TCMB İnsan Kaynakları Müdürü tarafından kariyer olanakları anlatılmıştır. Bankacılık mesleği ile ilgili öğrencilerin soruları TCMB yetkililerince yanıtlanmıştır.