Uygulamalı Bilimler Fakültesi
25.04.2017

Lojistik Bilgi Topluluğu Mersin Gezisi

Yüksekokulumuz öğrenci topluluklarından olan Lojistik Bilgi Topluluğu 21 Nisan 2017 tarihinde Ulaştırma ve Lojistik Bölümü öğrencileri ve akademik personellerden oluşan kafilesiyle Mersin Serbest Bölge’sine ve ülkemizin önemli lojistik işletmelerinden olan Barsan Global Lojistik A.Ş. firmasına teknik gezi düzenlenmiştir. Gezi süresinde öğrenciler Mersin Serbest Bölge'sini ziyaret etmiş ve MESBAŞ (Mersin Serbest Bölge İşleticisi A.Ş.) Genel Müdürü tarafından yapılan bilgilendirme toplantısına katılmışlardır. Bilgilendirme toplantısında Genel Müdür Edvar MUM serbest bölgelerin tarihçesi, ülkemizde serbest bölgelerin kurulma süreçleri tarihçesi ve yasal çerçeveleriyle serbest bölgelerin kurulmalarına ilişkin ekonomik amaçlar ve başarı faktörleri ifade edilmiştir. Akabinde Genel Müdür Edvar MUM Mersin Serbest Bölgesinin ekonomik boyutları ve Türkiye'deki serbest bölgeler içindeki konumuna ilişkin bilgiler verilmiştir. Son olarak Mersin Serbest Bölgesine ilişkin gelecek planlarını ve yönelimleri aktarılmış ve toplantı bitmiştir. Öğrenci kafilemiz toplantıdan sonra Serbest Bölge gezisini yapmış sonrasında Barsan Global Lojistik A.Ş. işletmesine geçilmiştir.

Barsan Global Lojistik A.Ş. ofisinde grup şefi Hamza ÇAPAR,  Lojistik sorumlusu Kadir DİNÇARSLAN, İnsan kaynakları sorumlusu Mehtap KARAKAŞ ve satış ve pazarlama sorumlusu Kıvanç KURTYİĞİT tarafından öğrenci kafilesine sunumlar ve bilgilendirmeler yapılmıştır.

Ofis gezisi sonrasında Barsan Global Lojistik A.Ş. Satış ve Pazarlama sorumlusu Kıvanç KURTYİĞİT eşliğinde gümrüklü depo (antrepo) ve gümrüksüz depo gezilmiştir. Depolarda yapılan işleri ve iş oluş sürçlerine ilişkin bilgilendirmeler ile gümrüklü ve gümrüksüz depo işletmeciliğine ilişkin bilgiler ve gümrüklü ve gümrüksüz depoların lojistik ilişkisi incelenerek program tamamlanmıştır.