Uygulamalı Bilimler Fakültesi
15.11.2013

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık Konusunda Öğrencileri Aydınlatıyor

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Ahmet Diken’in daveti üzerine Vakıfbank İç Anadolu Bölge Krediler Müdürü  Erol Tuncay “Bankacılık Sektörüne Genel Bakış”  konusunda Bankacılık Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Ahmet Diken katılımından dolayı Erol Tuncay’a teşekkür ettikten sonra Bankacılık ve Finans Sektörünün önde gelen isimleriyle öğrencilerini buluşturmaya devam edeceklerini, Yüksekokul olarak Bankacılık Bölümü öğrencilerinin eğitiminde  teorinin yanında Uygulamaya dönük çalışmaların öğrencilerin mezun olduklarında sektöre hazır hale getirebilmek için önemli olduğunu ve Bankacılık Sektörünün içinden gelen kişilerin tecrübelerinin paylaşımının  öğrencileri teşvik eden, hırslandıran bir yönü olduğunu vurguladı.

Bankacılık Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç.Dr. Aslan Şendoğdu, Yrd.Doç.Dr. Meral Erdirençelebi, Yrd.Doç.Dr. Elif Yazgan’ın da katıldığı programda küreselleşen dünya ekonomisinde diğer sektörlerde olduğu gibi Bankacılık sektöründe de rekabetin arttığını vurgulayan Tuncay, mesleki tecrübelerini ve günümüz bankacılık sektörünün genel durumunu hakkında bilgi verdikten sonra nitelikli, üretken, çağdaş, teknolojik bilgi ve deneyimle donanmış gençlerin istihdamına olan ihtiyacın büyüyen ekonomiyle birlikte daha da arttığını ve gençlerin bu bölümü seçerek doğru bir tercihte bulunduklarını ifade etti. Tuncay’ın konuşmasının ardından öğrencilerin soruları ile program son buldu.