Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü

Hakkımızda

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü 28.01.2013 tarihinde kurulmuştur.

Uluslararası Ticaret, bir ülke ekonomisinin değişen küresel çevre şartları dikkate alınarak tüm sektörler itibariyle hem iç piyasa hem de uluslararası piyasalarda etkin rekabet gücünü oluşturabilme ve böylece ülke refah seviyesinin yükselmesine katkı sağlayabilme hedefinin gerçekleştirilmesine yönelik süreçleri kapsayan disiplinler arası bir bilim dalıdır.
Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, Türkiye’nin uluslararası piyasalarda edilgen ülke grubundan etken ülke grubuna dâhil olabilmesini sağlayacak uluslararası ticaret alanında yeni nesil uzman işgücünün temin edilmesini hedeflemektedir. Program, kaynakların etkin ve verimli kullanımını sağlayacak rasyonel kararların alınması, stratejik yönetim, uluslararası pazarlama, finansman, uluslararası ticaret, insan kaynakları ve çağdaş yönetim teknikleri vb. ilgili süreçleri ele alır.
Türkiye 1980 yılından itibaren ihracata dayalı büyüme stratejisi uygulamaktadır. Her yıl ithalat ve ihracat hacmimiz artmaktadır. Türkiye’nin 2019 yılı ihracatı 180 milyar dolar, ithalatı 210 milyar dolardır. Konya’nın ise 2019 (Aralık ayı itibariyle) yılı ihracatı 172 milyon dolar, ithalatı 79 milyon dolardır. Sürekli gelişen sektörde uzman eleman ihtiyacı bu oranda artmaktadır. Bölümümüzde son dönemde işbaşı eğitimi ile mezun olmadan önce iş deneyimi kazanma ve reel sektörde çalışma imkânı sunulmaktadır.
 
Misyonumuz
Necmettin Erbakan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümünün misyonu; bölümün disiplinler arası niteliği ile küresel piyasalardaki rekabet ortamında üstünlük sağlayabilecek işletmecilik ve yöneticilik için gerekli bilgi ve becerileri kazanan işletmeciler ve yöneticiler yetiştirmektir.
 
Vizyonumuz
Necmettin Erbakan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümünün vizyonu ise; gelişen Türkiye’nin yurtdışı ile rekabet edebilmesini ve koyduğu hedeflere ulaşmasını sağlayacak, teknik ve pratik donanımı en üst seviyede, ahlaki değerlere bağlı, akademik açıdan evrensel standartlarda bir eğitim almış lider nitelikli ticaret uzmanları, yönetici ve liderler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Bölümümüz ilk öğrencilerini 2017-2018 döneminde almaya başlamıştır. Fakültemizin bütün bölümlerinde olduğu gibi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümünde de 8. dönemde zorunlu iş başı eğitimi uygulaması vardır. Bu dönemde 14 hafta boyunca öğrencilerimiz sektörün içinden çeşitli firmalarda iş başı eğitimi ile iş hayatına hazırlanmaktadır. Ayrıca Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası Ticaret Anabilim Dalında Tezli Yüksek Lisans Programına öğrenci Kabul etmektedir.