Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
01.01.2015

Bölümümüz Öğrencilerine Yönelik Şehir ve Edebiyat Gezileri Düzenlendi

ŞEHİR ve EDEBİYAT GEZİLERİ

 

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Şehir ve Edebiyat Gezileri I: SİLLE

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Türkçe Topluluğu tarafından Şehir ve Edebiyat Gezileri kapsamında Sille gezisi düzenlendi. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri ile öğretim üyelerinin katılımıyla 2 Nisan 2014 tarihinde düzenlenen gezi kapsamında Konya’nın en eski yerleşim merkezlerinden olan ve tarihî dokusuyla, er­ken Hristiyanlık dönemine ait manastırlarıyla dikkat çeken Sille’nin tarihî, kültürel ve folklorik dokusu hakkında bilgi verildi ve bunların Türk edebiyatına yansımaları üzerinde duruldu.

 

 

 

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Şehir ve Edebiyat Gezileri II: ÇATALHÖYÜK-APA

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Türkçe Topluluğu tarafından Şehir ve Edebiyat Gezileri kapsamında Çumra, Çatalhöyük, Apa Barajı gezileri düzenlendi. Gezilerde doğa ve coğrafyanın Türk edebiyatına yansımalarına değinildi ve bölgelerin tarihî, kültürel ve folklorik özellikleri hakkında bilgi verildi. 9 Nisan 2014 tarihindeki geziye Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri ile öğretim üyeleri katıldılar.

M.Ö. 7000-8000 yıllarına kadar uzanan geçmişiyle insanlık tarihinin ilk yerleşim yerlerinden biri olan Çatalhöyük, gezinin en önemli duraklarından biri oldu. Katılımcılar, dünyanın en önemli arkeolojik alanlarından biri olan bu mekânda dünyadaki en eski ev ve kutsal yapılarına ilişkin kalıntıları inceleyerek dönemin sosyal yaşantısına ilişkin bilgi sahibi oldular.

Gezinin bir diğer durağı olan ve doğal güzelliğiyle göz dolduran Apa Barajı’nda doğayla bütünleşme ve birbirleriyle kaynaşma imkânı bulan katılımcılar, zorlu bir çalışma sürecinin yorgunluğunu da üzerlerinden attılar.

 

 

 

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Şehir ve Edebiyat Gezileri III: SEYDİŞEHİR-BEYŞEHİR

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Türkçe Topluluğu tarafından düzenlenen Şehir ve Edebiyat Gezilerinin üçüncüsü Konya’nın tarihî, kültürel değerleri ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Seydişehir ve Beyşehir ilçelerine yapıldı. 9 Mayıs 2014 tarihinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri ile öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen gezide doğa ve coğrafyanın Türk edebiyatına yansımalarına değinilerek bölgelerin tarihî, kültürel ve folklorik özellikleri hakkında bilgi verildi.