Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
01.01.2015

Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl’ı Anma Etkinlikleri Kapsamında Düzenlenen Ödüllü Yarışmalara Büyük İlgi!

Vefatının 30. Yılında

Necip Fazıl’ı Anma Etkinlikleri

Kapsamında Düzenlenen

Ödüllü Yarışmalara Büyük İlgi

 

Vefatının 30. yılında Necip Fazıl’ı Anma Etkinlikleri kapsamında, yükseköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen deneme, mektup ve şiir dallarındaki ödüllü yarışmaları Necmettin Erbakan Üniversitesi organize etmiştir.

Deneme yarışması Necmettin Erbakan Üniversitesi, mektup yarışması Mevlana Üniversitesi, şiir yarışması KTO Karatay Üniversitesinin sorumluluğunda gerçekleştirilmiştir.

Dilimize, edebiyatımıza, kültür ve medeniyetimize hizmet etmiş Necip Fazıl Kısakürek’i etraflı bir şekilde anlama ve anlatmak amacıyla düzenlenen yarışmalarda, Türkiye gençliğinin Necip Fazıl’a gösterdiği yoğun ilgi dikkat çekmiş ve üniversite öğrencilerinin çalışmalarıyla üstadın manevi mirasına sahip çıktığı görülmüştür.

Türkiye’nin birçok şehrinden yarışmalara çok sayıda başvuru yapılmıştır.

Dereceye giren eserler titiz bir değerlendirme sonucu belirlenmiştir. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Yarışmalarda görev alan arkadaşlara teşekkür ediyoruz.

Dereceye giren öğrencilerin mensup olduğu üniversiteler: Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi (18 farklı üniversite).

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü ortaokul, lise ve dengi okullar arası ödüllü yarışmalar ise mektup, şiir okuma ve kitap okuma dallarında yapılmıştır.

 

Doç. Dr. Abdurrahman ÖZKAN

Organizatör