Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
01.01.2015

Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri Kapsamında Bölümümüzün Katkılarıyla Düzenlenen 30 Kitap 30 Konuşmacı Programı Tamamlandı

VEFATININ 30. YILINDA NECİP FAZIL’I ANMA ETKİNLİKLERİ

30 KİTAP 30 KONUŞMACI PROGRAMI

(24 NİSAN 2013 – 25 MAYIS 2013)

Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek himayeleriyle, vefatının 30. yıl dönümü münasebetiyle Necip Fazıl Kısakürek’in aziz hatırasını yâd etmek için Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram, Selçuklu ve Karatay Belediyeleri, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle şehrimizde bir dizi etkinlik gerçekleştirilmiştir. Söz konusu etkinlikler çerçevesinde sempozyum, yarışmalar, konferanslar, kitap ve şiir okumaları, belgeseller, konserler, sergiler, tiyatrolar vb. tertip edilmiştir.

30 KİTAP 30 KONUŞMACI PROGRAMI

(24 NİSAN 2013 – 25 MAYIS 2013)

DÜZENLEYEN KURULUŞLAR

Vefatının 30. yılında şehrimizde düzenlenen Necip Fazıl’ı anma etkinlikleri arasında yer alan Üstat Necip Fazıl’ın eserlerinin konu edildiği “30 Kitap 30 Konuşmacı” programı Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Meram Belediyesi tarafından düzenlenmiştir. Program, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Abdurrahman ÖZKAN koordinatörlüğünde Bölüm öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katkılarıyla gerçekleştirilmiştir.

DESTEK VEREN KURULUŞLAR

Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Meram Belediyesinin öncülüğünde düzenlenen etkinliğe Selçuk Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi, Karatay Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü  destek vermiştir.

ETKİNLİK MEKÂNLARI

• Aziziye Kültür Merkezi (14),
  • Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu (8),
  • Konevi Kültür Merkezi (3),
  • Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Salonu (2),
  • Mevlana Üniversitesi Hekimoğlu salonu (2),
  • Necmettin Erbakan Üniversitesi Erol Güngör Salonu (1) olmak üzere altı farklı salonda icra edilmiştir.

ETKİNLİK TARİHİ

• Edebiyat, sanat ve siyaset dünyasından birçok konuşmacının yer aldığı program 24 Nisan 2013 tarihinde başlayıp 25 Mayıs 2013 tarihinde tamamlanmıştır.

ETKİNLİK PROGRAMI

AMAÇ

• Her bir konferansta Üstat Necip Fazıl’ın bir kitabı merkeze alınarak fikirlerinin günümüzde daha iyi anlaşılması,
  • Necip Fazıl Kısakürek ve eserlerinden hareketle Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı, Türk dili, Türk düşünce hayatı, Türk basını ve Türk siyasi hayatı hakkında öğrencilere bilgi vermek ve onların bu konuda bilinçlenmeleri,
  • Gerek lisans düzeyinde gerekse lise seviyesindeki öğrencilerin, konferansları sürekli takip etmeleri amaçlanmıştır.

YÖNTEM

• Her kitabın tanıtımı için farklı bir konuşmacı seçilmiştir.
  • Konuşmacının kitap hakkında «ufuk açıcı» bilgiler verebilecek bir kişi olmasına özen gösterilmiştir.

HEDEF KİTLE

• ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ
  • YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ

Konya’da bulunan üniversitelerden ve ortaöğretim kurumlarından yaklaşık 500 öğrenci sürekli dinleyici olarak programa katılmıştır. Konferanslar dizisine sürekli katılan öğrencilere program sonunda katılım belgesi verilmiştir.

Program, sürekli katılan öğrencilerin dışında diğer öğrencilere de açık tutulmuştur.

SERTİFİKALI PROGRAM

Program sonunda öğrencilere katılım belgesi verilmiştir.

ANKET

• Son konferansta, programın kazanımlarını belirlemek ve değerlendirmesini yapabilmek amacıyla öğrencilere bir anket yapılmıştır.
  • Anket, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ve Sosyoloji Bölümleri tarafından hazırlanmış ve değerlendirilmiştir.

PROGRAMIN YÜRÜTÜLMESİ

Programın yürütülmesinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin büyük katkıları olmuştur.