Tarih Bölümü
06.10.2016

TARİH BÖLÜMÜ GEZİLERİ

Necmettin Erbakan Üniversitesi SBBF Tarih Bölümü 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Gezi Program Taslağı Aşağıda Tarihlendirilmiştir.

Tarih Bölümü I. Sınıf Normal ve İkinci Öğretim Öğrencilerimize yönelik Selçuklu Belediyesi öncülüğünde “Şehrimi Tanıyorum” gezisi gerçekleştirilecektir. Gezimiz Kadim Başkent Konya’mızı tanıtmak amacıyla  akademik içerikli bir gezi olacaktır. Konya gezisi kapsamında Mevlana Müzesi, Alaaddin Camii, Karatay Medresesi, Sille, Aya Elena Kilisesi ve Kelebekler Vadisi ziyaret edilecektir. Gezi boyunca Profesyonel Kokartlı Turizm Rehberleri eşliğinde bilgilendirme yapılacaktır. Ayrıca Tarih Bölümü danışman öğretim elemanlarımız Konya gezilerimizde öğrencilerimize eşlik edeceklerdir.

 

                                   GEZİ PROGRAMI (Konya)

 

1-I.Sınıf Normal Öğretim: 06 Ekim 2016 Perşembe günü ilk gezimiz gerçekleştirilecektir. Okul numarası tek rakamla başlayan öğrenciler (34 kişi) +11 kişi çift rakamla başlayan öğrencilerden oluşacak olan 45 kişilik öğrenci katılacaktır. 

2- I.Sınıf İkinci Öğretim: 07 Ekim 2016 Cuma günü ikinci gezimiz gerçekleştirilecektir. Okul numarası tek rakamla başlayan öğrenciler  (34 kişi) +11 kişi çift rakamlı öğrencilerden oluşacak olan 45 kişilik öğrenci katılacaktır. 

3-I.Sınıf Normal ve İkinci Öğretim: 13 Ekim 2016 Perşembe günü Normal ve İkinci Öğretim öğrencilerimizden  okul numarası çift rakamla başlayan ve ilk hafta geziye katılamayan öğrecilerimiz katılacaklardır.

 

Konya Gezisi Hareket Saatleri ve Hareket Noktası: NE Üniversitesi Turizm ve Diş Fakültesi Yerleşkesi, Ankara Yolu, Emniyet Civarı. Saat:09.30

 

GEZİ PROGRAMI (Çatalhöyük-Beyşehir)

Tarih Bölümü II. Normal Öğretim Öğrencilerimize yönelik 22 Ekim 2016 tarihinde Çatalhöyük-Beyşehir gezisi gerçekleştirilecektir. Gezi programı dahilinde Unesco Dünya Miras Listesi’ne 2012 yılında dahil edilen Neolitik ve Kalkolitik yerleşim yeri olan Çatalhöyük, Kadim Selçuklu Devleti’nin yazlık mekanı olan Beyşehir, Beylikler Dönemi Camii Eşrefoğlu Camii, Hitit Dönemi’ne ait Eflatunpınarı ve Beyşehir’in sembolü olan Taşköprü ziyaret edilecektir. Hava durumu uygun olduğu takdirde Beyşehir Gölü tekne turu da planlanmaktadır.

Çatalhöyük-Beyşehir Gezisi Hareket Saatleri ve Hareket Noktası: NE Üniversitesi Turizm ve Diş Fakültesi Yerleşkesi, Ankara Yolu, Emniyet Civarı. Saat:08.30

GEZİ PROGRAMI (Bursa- Çanakkale)

Tarih Bölümü Öğrencilerimize yönelik Bahar Dönemi’nde Mayıs ayı içerisinde Bursa- Çanakkale gezisi düşünülmektedir. Bilgilendirme ilerleyen günlerde yapılacaktır.