Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi
07.10.2016

Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde (SBBF) bu yıl eğitim-öğretime başlayan öğrencilerimiz için oryantasyon eğitimi düzenlendi.

Bu kapsamda; öğrencilerin şehre ve okula adaptasyonlarının hızlandırılması, üniversiteyi, bölümlerini ve öğretim kadrolarını tanımaları için bir hafta süreyle yeni yerleşmiş öğrencilere dönük oryantasyon eğitimleri verildi.

Her bölümün öğretim kadrolarının öğrencilerle buluştuğu eğitimlerde Konya, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve yüksek öğrenim hakkında da bilgiler verildi. Necmettin Erbakan Üniversitesi kültürünün ve bölümlerin hedeflerinin anlatıldığı eğitimlerde öğrencilere mesleki değerler ve etik kodlar hakkında aktarımlar da bulunuldu.

İlk kez yapılan uygulamalarda öğrencilerin ve öğretim elemanlarının alınan sonuçlardan memnun oldukları ifade edildi.

Yeni uygulama hakkında bilgi veren Dekan Prof. Dr. Abdülkadir Buluş, üniversiteye yeni gelen öğrencilerin şehir, okul ve bölüm ile özdeşleşmelerini sağlamayı amaçladıkları eğitim ile ilgili olarak öğrencilerden ve öğretim elemanlarından oldukça olumlu geri dönüşler aldıklarını ve önümüzdeki yıllarda da bu etkinliklerin devam edeceğini söyledi.