Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi
01.09.2014

3.SINIFLAR İÇİN DERS SEÇİM DUYURUSU (SEÇMELİ)

3. SINIFLARIN DÄ KKATİNE
2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA FAKÜLTEMİZ 3. SINIFLARININ SEÇMELİ DERSLER SEÇERKEN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR
1. Alan İçi Seçmeli derslerden 2 adet, Alan dışı seçmeli derslerden bir adet seçilecektir.
2. Alan Dışı seçmeli dersler öğrenci sayfalarında aktif görünmemektedir. Aşağıdaki adımları uyguladıktan sonra seçtiğiniz dersler öğrenci işleri tarafından sayfanıza atanacaktır.
3. Alan dışı seçmeli olarak seçtiğiniz dersler bölümünüz dersleriyle (ders programına bakınız.) çakışmayacak şekilde diğer bölümlerin tüm sınıfları ve tüm zorunlu (ekteki derslere bakınız) derslerinden (1 adet) seçilecektir.
4. Alan dışı seçmeli ders olarak belirlediğiniz zorunlu dersin bilgilerinin (dersin kodu, bölümü ve AKTS) alan dışı seçmeli ders dilekçesinde (dilekçe) doldurarak mail (mail adresleri) yoluyla veya şahsen danışmanlarınıza  8 Eylüle kadar ulaştırmanız gerekmektedir. (Çıktı alınıp doldurulacak, imzalanacak, taratılıp tekrear mail yoluyla danışmanınıza gönderilecek.)
5. Öğrencilerin seçtikleri zorunlu alan dışı seçmeli dersler 11-21 Eylül 2014 tarihlerinde danışmanlar tarafından incelenerek kontenjanlar doğrultusunda değerlendirildikten sonra kesinleşecektir.
6. Kontenjanları dolmayan veya fazla olan seçmiş olduğunuz zorunlu alan dışı seçmeli ders yerine danışmanınız size yeni dersler önerecek ve kesinleşen alan dışı seçmeli dersiniz öğrenci işleri bürosu tarafından sisteme girilecektir.
7. “Necmettin Erbakan Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Geçici Madde 1’”Bu Yönetmeliğin 10. Maddesinin 1. Fıkrasının (a) bendi gereği 201/2013 eğitim-öğretim yılı ve öncesinde kayıt yaptıran öğrencilere uygulanamaz. Bu geçici madde yayımından itibaren üç yıl süre ile yürürlükte kalır” hükmü gereğince 3. Sınıfla 45 AKTS barajına takılmamaktadırlar. Diğer hükümler 3. Sınıflar için de geçerlidir.

Not: İşlrtme 1. Sınıf 1. Yarıyıl Şehir ve Medeniyet Dersi Kaldırılmış, yerine Uygarlık Tarihi dersi eklenmiştir.