Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi
14.01.2016

Bütünleme Sınavları ve Şartlı Geçer

Bütünleme sınavlarına girilebilmesi için, sadece dönem ortalamasına bakılmaksızın final sınavı sonunda ilgili dersin/derslerin kaldı olarak (FF-DC aralığında olan) sonuçlanması gerekmektedir. Final sınavı sonucuna göre başarılmış dersin/derslerin (CC-AA not aralığında olan) bütünlemesine girilemez.

Ancak dönem ağırlıklı not ortalaması (ANO) 2,50 ve daha üzerinde olan öğrenciler final sınavı sonunda DC olarak sonuçlanan dersin bütünlemesine girip girmeme konusunda kendi inisiyatiflerini kullanabilirler. Bütünleme sınavına girip harf notunu düşürüp o dersten başarısız olabilir ya da harf notunu yükseltebilirler. Bu durumda olan öğrenciler (ANO ‘su 2,50 ve üzerinde olup DC olan ders için) eğer bütünleme sınavına girmeme kararı alırlarsa şartlı geçer işlemleri için fakültemiz tüm bütünleme sınavlarının açıklanmasına müteakip, öğrenci işleri tarafından yapılacak olan şartlı geçer işlemlerini beklemelidirler.