Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi
26.03.2014

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu Konya Okulunda “Kapitalizm ve Sosyalizm” Tartışıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu Konya Okulu, Muhit’in (Muhabbet Hareket İhsan ve Temizlik Derneği) ev sahipliğindeki dönemin ikinci etkinliğini 13 Mart Perşembe günü saat 13.30’ da gerçekleştirdi. Etkinlikte sosyoloji bölümünden Emine Ebru Ercan ve Dürdane Tatlısu “Kapitalizm” ve “Sosyalizm” hakkında bir sunum yaptılar. Sunumda Kapitalizmin ve Sosyalizmin temel postulaları, dünyadaki ve Türkiye’deki gelişim süreçleri, kavramların fikir dünyamızdaki ve İslam toplumları üzerindeki etkileri ve özellikle de günümüz sosyal hayatına yansımaları tartışıldı. Kapitalizm ve Sosyalizmin dikotomik bir analize tabi tutulduğu etkinliğe Sosyoloji bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri katıldı.