Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi
26.03.2014

Modern Zamanlarda Hz. Peygamberi (s.a.v.) An(la)mak

Modern Zamanlarda Hz. Peygamber’i (s.a.v.) An(la)mak

Fakültemiz sosyoloji bölümünün başlattığı bir proje olan Konya Okulu, 27 Şubat Perşembe saat 13.30’ da Muhitder’ de (Muhabbet Hareket İhsan ve Temizlik Derneği) bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte Yrd. Doç. Dr. Mehmet Birekul, “Modern Zamanlarda Hz. Peygamber’i (s.a.v.) An(la)mak” adlı bir sunum yaptı.

Birekul yapmış olduğu sunumda peygamberlerin sosyal hayat içerisindeki fonksiyonlarının kavramsal açıklamasının ardından özellikle modernizmin peygamberlerin anlaşılması önüne koyduğu engelleri doğu ve batı toplumlarından örneklerle açıkladı. Bugün Hz. Peygamberi anmak ve anlamak adına yapılan pek çok ritüelin aslında modernizmin düşünsel bir nostalji üzerinden avutucu kurgusuna hizmet ettiğini belirten Birekul, Peygamberimizin fonksiyonunun çağımızda da devam ettiğini ve O’nu çağdaşımız kılabilmek adına örnekliğinin sosyal hayatta inşa edilmesine olan ihtiyaca dikkat çekti.

Etkinliğe sosyoloji bölümü öğrencileriyle birlikte bölümün öğretim üyeleri de katıldı. Öğretim Üyeleri ve öğrencilerin de görüşleri alındıktan sonra sunum sona erdi.