Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi
29.01.2014

Fakültemiz araştırma görevlisi Segah TEKİNin sunduğu ‘Yükselen Güç: Brezilya konulu seminer gerçekleştirildi.

Fakültemiz araştırma görevlisi Segâh TEKİN’in sunduğu ‘Yükselen Güç: Brezilya’ konulu seminer fakülte binamızda gerçekleştirildi.

Doktora çalışmaları kapsamında 6 ay süreyle YÖK destekli olarak Brezilya'da inceleme ve araştırma yapan Araştırma Görevlisi Segah TEKİN Brezilya izlenimlerini, gözlemlerini aktardı. Fakülte öğretim üyeleri ve öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleştirilen seminerde coğrafi, demografik ve ekonomik olarak dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Brezilya’nın son yıllardaki siyasi ve ekonomik gelişimininin arka planında yer alan güç kaynaklarının ve  Türkiye - Brezilya arasındaki olası siyasal, ekonomik işbirliği imkanlarının değerlendirildiği sunumda Son olarak Brezilya’daki güncel sosyal ve siyasal sorunlara değinildi.

Yaklaşık bir saat süren seminer, katılımcıların değerlendirmeleri ve soru-cevap bölümü ile sona erdi.