Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi
13.11.2013

Sosyoloji Bölümü İkinci Zazadın Han Gezisi

Sosyoloji bölümü Konya Okulu‘nun etkinlik ayağında Zazadın hanına ziyaret gerçekleştirdi. Etkinliğe bölümün 1. ve 2. sınıf öğrencileri ile bölümün 3 öğretim üyesi ve bölüm danışmanı katıldı. Bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Koyuncu'nun han hakkında verdiği ön bilginin ardından ayrıntılı bilgi almak için Türk Tarih Kurumu’ndan bir yetkiliyle telefon aracılığıyla bağlantı kuruldu. Yapılan bu ikinci gezide amaç; fakültemize yeni gelen sosyoloji bölümü 1. Sınıf öğrencileriyle tanışma ve sosyoloji topluluğu hakkında bilgi vermekti.  Topluluk başkanı, yeni öğrencilere Sosyoloji topluluğu ve Konya Okulu Tasarısı üzerine bir tanıtım yaparak tasarının amacı kapsamında yapılan ve yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi. Ardından bölüm öğretim üyeleri ile tarih sosyolojisi, zaman-mekân, geçmiş-modernite ilişkisi, yaşam ve yapı bağlamında kent sosyolojisi konularında konuşuldu. Öğrencilerin de görüşlerinin alınıp karşılıklı tartışmaların ardından öğrencilerin kaynaşma amacıyla düzenledikleri oyun ve etkinliklerle programa son verildi.