Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi
04.04.2013

ZAZADIN HANINDA TARİH SOSYOLOJİSİ

Fakültemiz Sosyoloji Topluluğu tarafından geçen ay hayata geçirilen "Konya Okulu Projesi" kapsamında gerçekleştirilen "Sosyoloji Okumaları"nın bu haftaki durağı Zazadın Hanı oldu. 1235 yılında Alaaddin Keykubat’ın emriyle Vezir Sadettin Köpek tarafından yaptırılan ve 2007 yılında Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilen handa yapılan programa Sosyoloji Bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri katıldı.

Yemekle birlikte çeşitli etkinliklerin de yer aldığı programda İpek Yolunun önemli duraklarından biri olan ve Payitahtın en görkemli hanları arasında gösterilen Zazadın Hanı’ın taşıdığı tarihi ve kültürel mirastan hareketle sosyal gerçekliğin inşası ve toplumsalın analitik çözümlemesinde tarihin yeri ve öneminin vurgulandığı tarih sosyolojisi okuması gerçekleştirildi.

Sosyoloji Okumaları’nın ikinci ayağı olan "Geleneksel Okumalar" 11 Nisan 2013 Perşembe günü saat 11:00’de Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nda yapılacak Nurettin Topçu okumalarıyla devam edecek.