Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi
21.03.2013

ÜNİVERSİTEMİZDE EKOL OLUŞTURMA GİRİŞİMİ

Üniversitemiz SBBF Sosyoloji Bölümü’nün Chicago Okulu’ndan esinlenerek oluşturduğu Konya Okulu projesi Bosna Hersek Konya Fahri Konsolosluğu’nda yapılan toplantıyla başladı.

Toplantıdaki konuşmasında projenin genel hatlarıyla ilgili bilgi veren Sosyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Koyuncu, tarihi boyunca hep bir cazibe merkezi olan ve Çatalhüyükten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapan Selçuklu payitahtı Konya’nın tarihsel belleği, bir arada yaşama tecrübesi, değerleri, inançları, gelenekleri, tüketim alışkanlıkları, gündelik hayat ritüelleri, dil ve eylem pratiği,  modernite, Türk modernleşmesi ve küreselleşme ile ilişkisi ve tüm bu süreçler karşısında kendini nasıl ve nerede konumlandırdığı derinlemesine bir analize tabi tutulduğunda Konya’nın zaman zaman sosyolojik teoriyi zorlayan bir farklılık taşıdığını vurguladı. Bu proje ile başta öğrencilerin kendilerini daha iyi yetiştirmeleri olmak üzere kendi medeniyet birikimimizden neşet eden kavram ve kuram inşasında bir imkan ve ihtimal olarak sosyolojik teoriye özgün bir katkı sunma amacında olduklarını belirten Koyuncu projeye sağladığı katkılardan dolayı Bosna Hersek Konya Fahri Konsolosu Ercan Uslu’ya teşekkür etti.

Daha çok kent araştırmaları üzerinde yoğunlaşacak olan ve dört ana bölümden oluşan projede sosyolojik okumalar güncel ve klasik okumalar olarak iki bölümde gerçekleştirilecek, proje kapsamında konferanslar, sempozyumlar, çalıştaylar gibi bilimsel etkinlikler, ağırlığını kent çalışmalarının oluşturduğu bilimsel araştırmalar ve geleneksel değerlerin yaşatılmasından tecrübe paylaşımı ve gezilere kadar çeşitli alanlarda geçekleştirilecek etkinlikler yer alacak.

.