Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü

Hakkımızda

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, 2013 yılında kurulmuştur. Film Tasarım ve Yönetmenliği Anasanat Dalı, Kurgu-Ses ve Görüntü Yönetmenliği Anasanat Dalı ve Sinema-Televizyon Anasanat Dalından oluşmaktadır.
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü; teknik, pratik ve akademik anlamda yetkin, sanatsal ve mesleki prensipler bakımından hassas yönetmen, metin ve senaryo yazarı, kameraman, sunucu-spiker, film eleştirmeni, araştırmacı, kurgu operatörleri, fotoğraf sanatçısı, muhabir ve resim seçici yetiştirmeyi hedefler.
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünün amacı; öğrencilerin programın her aşamasında üretim deneyimleri kazanmalarını ve uygulamalarını amaçlar.
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünün çalışma alanı; Radyo, Televizyon ve Sinema sektörünün değişik iş kollarında görüntü yönetmeni, senarist, kurgucu, Tv-Radyo programcısı, film yapımcısı olarak çalışabilecektir.
Bölümden mezun olan öğrenciler; yönetmen, metin ve senaryo yazarı, kameraman, sunucu-spiker, film eleştirmeni, araştırmacı, kurgu operatörü, fotoğraf sanatçısı, muhabir ve resim seçici alanlarında görev alırlar.
MİSYON
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünün misyonu; öğrencileri ile ulusal ve uluslararası alanda öncü, sanatın ve bilimin evrenselliğini özümsemiş, sanatçının üretkenliği olgusunu kavramış bir akademik birim olmaktır.
VİZYON
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünün vizyonu ise; ülkemizin milli kültürünü özümsemiş, değerlerine bağlı ve bu kültür ve değerleri üreteceği içeriklere yansıtabilecek akademik ve sanatsal bakış açısını kazanmış, ulusal ve uluslararası nitelikte, özgün, eleştirel, yorumlayıcı, düşündüren, sorumluluk sahibi, medya profesyonelleri yetiştirmek ve medya alanında bir ekol olmaktır.