Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
03.10.2021

2021-22 EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ DÖNEMİ DERS İŞLEYİŞ KURALLARI-Revize

Değerli Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğrencilerimiz,

2021-22 Eğitim Öğretim Güz Yarıyılına İlişkin Rektörlüğümüzce ilan Edilen Uygulama Esasları gereğince; Bölümümüzdeki derslerin işleyişi ekteki tabloda sunulmuştur. Tablo dipnotunda belirtildiği gibi Harmanlanmış Eğitim Modelinin (Yüzyüze+Online) ağırlıklı olarak tercih edildiği Bölümümüzde; bu modelde yürütülecek olan derslerde; Birinci hafta öğrenci numarasının sonu tek numara olanlar, İkinci hafta çift olanlar yüzyüze eğitime katılacak olup; sınıf kapasitesi ve derslik kapasitelerine göre sınıfın diğer yarısı dersleri eşzamanlı olarak online izleyecektir. Böylece 14 haftalık eğitim  süresi içindeki tek sayıya karşılık gelen HAFTALARDA TEK NUMARALI ÖĞRENCİLER, çift sayıya karşılık gelen HAFTALARDA ÇİFT NUMARALI ÖĞRENCİLERİMİZ ders programımızdaki derslere katılacaktır. Ayrıca Harmanlanmış ve Online Eğitime tabi olan derslerimizin sanal sınıf ortamlarında derslerin online tekrarı kayıt işlemi yapılmadığından mümkün değildir. Bu nedenle öğrencilerimizin derslere devam konusu seyreltilmiş yüzyüze derse katılan sınıf ile eşzamanlı online işlenen sanal sınıflarda ayrı ayrı yoklama alınacağından büyük önem taşımaktadır. Yüzyüze eğitimin tercih edildiği derslerimiz okuldaki fiziki mekanlarda Covid19 tedbirleri kapsamında yürütülecektir. Online derslerde tüm öğrencilerimizden kameralarını açarak dersi izlemeleri beklenmektedir. Planlama Stüdyolarının işleyişi konusunda yürütücü hocalarınızdan gelecek duyuruları dikkate alınız. Hepinize hoşgeldiniz derken; Maske-Mesafe-Hijyen kurallarına gerekli hassasiyetin Fakülte İdaresi ile birlikte hep birlikte uyarak geçireceğimiz sağlıklı ve başarılı bir yıl diliyoruz.