Resim Bölümü
20.03.2023

"ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA SERGİSİ" açıldı



                                                                                           
                                                                  NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ
                                                              GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ
                                                                                        RESİM BÖLÜMÜ
                 Konya Karatay Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu tarafından organize edilen “18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA SERGİSİ” kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri ‘Gönüllülük Dersi’ dahilinde Çanakkale temalı “Seyit Onbaşı, Nöbetçi Asker, İkili Asker, Hücum Eden Asker, Şehit Asker, Kağnı Çeken Anadolu Kadınları, Cephane Taşıyan Anne, Oğlunu Askere Uğurlayan Anne, Bayrak Diken Kadın ve diğer figür resimleri yapmış olup, tamamlanan resimler 20.13.2023 Pazartesi günü Karatay Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu Binası Giriş Fuaye alanında izleyiciye açılmıştır.

                Açılışta Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sami SAĞDIÇ, Karatay Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sayın Yasir DURMAZ, Sergiyi Organize eden Öğretmenler Sayın Esra SABIRLI, Sayın İsmail KAYAHAN ve okulun diğer öğretmenleri ile Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Mehmet Ergün HATIR, Resim Bölüm Başkanı Sayın Prof. Mustafa KÜÇÜKÖNER ve sergide çalışmaları bulunan Resim Bölümü öğrencilerinden Sayın Mehmet PAŞALI ve Sayın Büşra TAŞKIRAN ile Konya Memur Sen İl Başkanı Sayın Nazif KARLIER katılmışlardır.

                Açılıştan sonra sergi gezilmiş ve değerlendirilmiş, serginin oluşumunda emeği geçen öğretmenler Esra SABIRLI ve İsmail KAYAHAN’a ve resimlerin hazırlanmasında emeği geçen Resim Bölüm Başkanı Sayın Prof. Mustafa KÜÇÜKÖNER’e plaket takdim edilmiş, resimleri yapan öğrenciler adına da sergiye katılan öğrencilerimiz Sayın Mehmet Paşalı ve Sayın Büşra Taşkıran’a Teşekkür Belgeleri takdim edilmiştir.

               Sergideki resimleri yapan Resim Bölümü öğrencilerimiz “Ahmet KARAGÖZ, Ayşe AÇOĞLU, Ayşe AKÇAY, Berfin ÖZDEMİR, Buğra BALCI, Büşra TAŞKIRAN, Cennet ÜNVER, Dürdane KAÇAR, Ebru KINIK, Eylem KALKAN, Fadime AYDENİZ, Fatmanur KÜÇÜKGENÇ, Firdevs KESKİN, Kemal Rasim KURAN, Mehmet PAŞALI, Mevlüt KAÇAR, Pınar YILDIZ, Saliha ÖZDEMİR, Sevilay Nur YILMAZ ve Zeynep Ado’ya gönüllü olarak yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ederiz.

                Ayrıca Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Dicle AYDIN’a ve Dekan Yardımcımız Sayın Doç. Dr. Mehmet Ergün HATIR’a ilgi ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
 
                                                                                        Resim Bölüm Başkanlığı