Mimarlık Bölümü
14.06.2023

Yaz Okulu Konulu Senato Kararı

"Üniversitemiz Öğrencilerinin Yaz Öğretimi Kapsamında Diğer Yükseköğretim Kurumları Yaz Öğretiminden Ders Alabilmelerine İlişkin Esaslar" ile ilgili Üniversitemiz Senatosunun 29.03.2023 tarih ve 2023/06-03 sayılı kararına göre;

1- Öğrencilerin yaz öğretimi kapsamında almak istedikleri derslerin içerikleri ile alacağı dersleri belirten başvuru dilekçelerini, öğrenim gördükleri Fakülte/MYO tarafından belirlenen tarih aralığında ilgili akademik birimlerce belirlenen yöntemle göndermelerine (NEBİS, e-posta vb.), ilgili bölümlerce dersin kabul edilip edilmeyeceğinin belirlenerek akademik birimce uygun görülen bir yöntem ile (NEBİS, web sitesinde liste ilanı, mesaj, e-posta vb.) öğrenciye bildirilmesine,

2- Öğrencilerin kayıt olduğu yıldaki diploma programının taban puanından daha yüksek olan eşdeğer programların bulunduğu üniversitelerden ders alabilmelerine veya akademik birim tarafından yaz öğretiminden ders alınabilecek Üniversitelerin belirlenerek birim web sayfasında ilan edilmesine,

3- Üniversitemizde devam şartı sağlanarak başarısız olunan en fazla 2 (iki) dersin alınabilmesine,

4- Yaz öğretimi sonucunda tek dersi kalan öğrencilere tek ders sınav hakkı verilmesine,

5- 3. maddenin bir sonraki eğitim-öğretim yılı başında azami süresi dolacak olan öğrencilere uygulanmamasına,

6- Yaz öğretiminde alınacak derslerin değerlendirilmesine ilişkin işlemlerin Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi hükümlerine göre yapılmasına karar verilmiştir.

Bu bağlamda;
Öğrenciler yaz öğretimi kapsamında almak istedikleri derslerin içerikleri ile alacağı dersleri belirten başvuru dilekçelerini bizzat veya E-posta ile öğrenci işlerine ulaştırmaları gerekmektedir. Öğrencilerin dilekçeleri fakültemiz intibak komisyonu tarafından incelenecektir.([email protected])

Dilekçeler aşagıda belirtilen maddeler bakımından uygunluğu onaylandıktan sonra karşı üniversiteye yaz okulu için başvurabilirler. 

Yaz okulu için fakültemize dilekçe göndermeyen, dilekçesi onaylanmayan öğrencilerin diğer fakültelerden ders alsalar dahi aldıkları dersler geçersiz sayılacaktır. Dilekçesi uygun görülen veya dilekçesi uygun görülmeyen öğrencilerin listeleri web sayfamızda yayınlanacaktır.

 1- Fakültemizde devam şartını sağlayarak başarısız olunan derslerin alınabilecektir.
 2- Yaz öğretiminde alınan derslerin içerik, dil ve AKTS bakımından müfredat programı ile eşdeğer olması gerekmektedir.
 3- Yaz Öğretiminde, en fazla 2 (iki) ders alabilmektedir.
 4- Yaz Öğretimi sonucunda tek derse kalan öğrencilere tek ders sınav hakkı verilebilecektir.
 5- 1. ve 3. maddelerdeki hükümler bir sonraki eğitim-öğretim yılı başında azami süresi dolacak olan öğrencileri kapsamamaktadır.
 6- Kayıt olunan yıl itibariyle ders alınacak üniversitenin taban puanı öğrencinin okuduğu bölümün taban puanına eşit veya daha yüksek olmalıdır.

 Başvuru Dilekçesi