Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
19.04.2023

Dünya Sanat Günü Kapsamında KONTV’ye Konuk Olduk

Her yıl 15 Nisan Dünya Sanat Günü olarak kutlanıyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi de bu gün kapsamında KONTV’de izleyici ile buluştu. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Mustafa Güngör ve Seramik Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Ekrem Coşkun’un, sanatı farklı yönleriyle ele aldığı program izleyenlerin beğenisini topladı.
Programda Öğr. Gör. Ekrem Coşkun, “Sanat ihtiyaç mıdır?” sorusunu cevapladıktan sonra ; objenin sanat eseri olma süreci, gelenekten geleceğe modern sanat, sanatta eşik kavramı gibi konu başlıklarında değerlendirmelerde bulundu.
Öğr. Gör. Dr. Mustafa Güngör ise “Fotoğraf sanat mıdır?” sorusunu cevapladıktan sonra; fotoğrafta kompozisyon, fotoğrafın estetik ve teknik özellikleri, ışıkla boyama tekniği ve sanat ilişkisi hakkında izleyicileri bilgilendirdi.