Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
14.12.2018

DEVLET SANATÇISI AHMET ÖZHAN İLE SÖYLEŞİ YAPILDI

Fakültemiz Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından organize edilen Devlet Sanatçısı Ahmet Özhan ile söyleşi Fakültemiz Konferans Salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Söyleşiye Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇAYCI, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal KUŞPINAR, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet KIRBIYIK, Öğretim Elemanları ve Öğrenciler katıldı.

Öğrencilerle soru cevap şeklinde ilerleyen söyleşide, erken yaşlardan beri Türk musikisiyle ilgili olduğunu belirten sanatçı bu yönde önce belediye konservatuarında daha sonrasında Üsküdar musiki cemiyetinde aldığı eğitimden bahsetti. Sanat hayatının rotasından bahsederken başlarda elinde bulunan şöhretten ziyade daha işlevsel olabilmek adına pek çok şeyin yapabileceğinin farkına vardığı zaman ferdi arzuların gerçekleşmesi ve tevafuk ile birlikte klasik müzik ve popüler müzik haricinde tasavvuf müziği yoluna gittiğini paylaştı.

Söyleşinin devamında müziğin hayat akışıyla birlikte beşeri ve tasavvufi yönüyle çeşitli üsluplarda gelecekte de var olup o günün şartlarında oluşacağını ifade eden Özhan, sanatın gençler arasında paylaşılıp duyguları, örfü, âdeti yansıtan müziğin, tasavvufi yönüyle de yaşatılması gerektiğini, tasavvuf musikisinin insanı yaratılış mefkuresi doğrultusunda dizayn eden ve fıtratını kabul eden bir kula döndüren çok önemli bir enstrüman olduğunu da belirtti.

Programın sonunda sanatçı Ahmet Özhan’a hediye takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.