Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
15.08.2018

Güzel Sanatlar Fakültesi 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Tamamlandı

Büyük ilgi gören, Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, Grafik Bölümü, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ve Seramik Bölümü Özel Yetenek Sınavları yapıldı. Sınavlara giren öğrenciler yeteneklerini sergilediler.

859 adayın online başvuru yaptığı, Özel Yetenek Sınavının birinci aşamasına Resim Bölümüne 314, Grafik Bölümüne 314,  Geleneksel Türk Sanatları Bölümüne 20 ve Seramik Bölümüne 25 kişi girdi.

433 kişinin ikinci aşamaya girdiği sınav başarıyla ve sorunsuz tamamlanarak, asil ve yedek kazananların listesi Fakültemizin web sayfasında ilan edildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇAYCI; “Özel yetenek sınavları şeffaf bir şekilde yapıldı. Günümüz teknolojisinden faydalanılarak ve insan faktörü devre dışı bırakılarak hata olasılığı engellendi. Resim, Grafik ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden sonra bu öğretim yılında Seramik bölümüne de öğrenci aldık. Gerekli tüm hazırlıkları tamamlayarak heyecanla yeni öğrencilerimizi beklemeye başladık” dedi.

Dekan Prof. Dr. Ahmet ÇAYCI;  “Bu yıl fakültemize 100 öğrenci alınacaktır. Öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi için Üniversitemiz ve Fakültemiz olarak kendilerine en iyi fiziki alt yapıyı sağlamaya ve akademik eğitim vermeye gayret edeceğiz. Özel yetenek sınavlarında çaba sarf eden Fakültemiz öğretim elemanlarına ve sınavlarda bizlere yardımcı olan, Uygulamalı Bilimler Fakültesine, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesine ve katılım gösteren tüm öğrencilere teşekkür ederiz” dedi.