Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
07.05.2018

Üniversiteler Arası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi 2018 Yılı Genel Kurul Toplantısı ve Büyük Buluşma Sergisi

Üniversiteler Arası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi 2018 Yılı Genel Kurul Toplantısı ve Büyük Buluşma Sergisi, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Fakültemizi temsilen Dekanımız Prof. Dr. Ahmet ÇAYCI, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Osman PERÇİN ve Fakülte Sekreteri Ramazan ŞENER katıldı.

 

Etkinliğin açılış konuşmalarında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Karasu GÖKÇE, toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve fakülteleri hakkında bilgiler verdi.


Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet GÜVEN ise toplantının başarılı geçmesi temennisinde bulundu. Rektör GÜVEN, “Anadolu'nun merkezinde yer alan, çeşitli medeniyetlerin hüküm sürdüğü Kayseri şehrini Türkiye'nin önemli sanat merkezlerinden birisi haline getirmek için üzerimize düşen görevleri fazlasıyla yapmaya çalışmaktayız. Bize yeni ufuklar açacak özgün sanatçılar yetiştirmek bizim görevimizdir” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından etkinlik Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü tarafından hazırlanan mini konser ve büyük buluşma sergisi ile devam etti. Öğleden sonraki oturumda ise Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Sanat ve Tasarım Fakültelerinin öğrenci kontenjanlarının düşürülmesi, Güzel Sanatlar Fakültelerine bağlı Müzik Bölümlerinin Devlet Konservatuarları bünyesine alınması, Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Sanat ve Tasarım Fakültelerinin Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan bölümlerinin isim birlikteliklerinin sağlanması, komisyon teşekkülleri gibi konular görüşüldü. Sunumlar ile devam eden toplantı, 5 Mayıs Cumartesi günü sona erdi.