Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
14.09.2015

Zamana Dair Minyatür Yarışması Sonuçları Açıklandı

ZAMANA DAİR MİNYATÜR YARIŞMASININ SONUÇLARI BELLİ OLDU

Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu Belediyesi işbirliği ile 08-11 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “İslam Medeniyetinde Zaman” konulu uluslararası sempozyumun parçası olarak düşünülen ve “Zamana Dair” başlıklı minyatür yarışması minyatür sanatçısı Günseli KATO, Mamure ÖZ, M. Semih İRTEŞ, Ersan PERÇEM ve Ali Fuat BAYSAL’ ın katılımları ile sonuçlandırılmıştır.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öncülüğünde yürütülen ve yoğun katılımın sağlandığı yarışmanın temel hedefi geleneksel minyatür sanatının yaşatılması, geliştirilmesi, teşviki ve ortak bir zevkin oluşturulmasıdır. Bununla birlikte minyatür sanatıyla meşgul sanatkârlarımızın katılımının sağlanması, yetenekli sanatkârların teşvik edilip ödüllendirilmesi de yarışmanın amacı dâhilindedir.

1.2.3. seçilenlerin yanı sıra, 4. 5. ve 6. dereceye giren eserler belirlenmiş, bunların dışında, teşvik bağlamında 15 eser de teşvik ödülüne layık görülmüşlerdir.

Takdir edilen ödüller, eser sahibi katılımcıya, Uluslararası İslam Medeniyetinde Zaman Sempozyumu’nun açılış gününde protokolün de bulunduğu bir törende verilecek, yarışmaya katılan ve sergilenmeye değer bulunan eserler sempozyum süresince sergilenecektir. Ayrıca sözü edilen bu eserler bir katalog halinde sanatseverlerin istifadesine sunulacaktır.

 

 

 

Zamana Dair Minyatür Yarışması Seçici Kurul Üyeleri

Günseli KATO

Mamure ÖZ

M. Semih İRTEŞ

Ersan PERÇEM

Ali Fuat BAYSAL

 

Zamanın İzinde  Yasin URHAN Birincilik Ödülü
Akış Rıdvan AK İkincilik Ödülü
Sillede Durmuş Bir Zaman Hatice Eraslan Manav Üçüncülük Ödülü
Muradiye’den Akan Çiniler Yasemin TUNÇ Birinci Mansiyon Ödülü
Zamanı Bölen Beş Vakit Miyase Banu BAYRAK İkinci Mansiyon Ödülü
Zamanı Bölen Türk Bilimcileri Şükran ŞAVLI Üçüncü Mansiyon Ödülü

 

 

 

     http://zamanadair.konya.edu.tr