Grafik Bölümü

Hakkımızda

Grafik Bölümü, 2013 yılında kurulmuştur. Grafik Anasanat Dalı, Yeni Medya Anasanat Dalı ve Baskı Resim Anasanat Dalından oluşmaktadır.
Grafik Bölümü; evrensel boyutta tüm tasarım pratiklerinin gereksinimi olan, her türlü görsel tasarım problemini çözebilme yeteneği edinme fırsatı sunmak, çağın gerektirdiği gelişmiş donanımı alanında yetkin şekilde kullanabilen, lisansüstü öğrenime hazır, bilimsel ve sanatsal üretimde bulunabilen ve bunları ilkeli bir şekilde etiği dikkate alarak uygulayabilen, disiplinler arası çalışmalarda üretken ve nitelikli, tasarımcılar yetiştirmeyi hedefler.
Grafik Bölümünün amacı; grafik tasarım konusunda çağdaş bilgi ve beceriler ile donanmış, günümüz grafik tasarım sektörünün gereksinimlerini karşılayabilecek niteliklerde, yaratıcı, bağımsız, kendi yeteneğini öne çıkarabilen, araştırmacı, etik değerlere sahip, katılımcı ve atılım hamlesi yapabilen, bu alanda iletişim araçları ve iletişim kanallarını etkili bir biçimde kullanan, yalın ve çarpıcı bir anlatım dili oluşturabilmek konusunda kendisini geliştirmiş uluslararası düzeyde grafik tasarımcılar yetiştirmek.
Grafik Bölümünün çalışma alanı; ulusal/uluslararası tasarım, reklamcılık ve tanıtım alanı.
Bölümden mezun olan öğrenciler ulusal/uluslararası tasarım, reklamcılık ve tanıtım alanlarında görev alırlar.