Fotoğraf Bölümü

Hakkımızda

Fotoğraf Bölümü, 2013 yılında kurulmuştur. Fotoğraf Anasanat Dalı ve Görsel Tasarım Anasanat Dalından oluşmaktadır.
Fotoğraf Bölümü; fotoğraf tekniklerini kullanarak alanında uzman, profesyonel eleman yetiştirmeyi hedefler. Bununla beraber alanın gerektirdiği çağdaş bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilen, doğaya ve etik değerlere duyarlı nitelikli ve üretken bireyler yetiştirmeyi, yaratıcı ve yenilikçi teknikler kullanarak özgün fotoğraf sanatçısı yetiştirmeyi hedefler.
Fotoğraf Bölümü’nün amacı; öğrencilerin hem içerik olarak doğaya yönelik bilgi ve becerilerini geliştirmelerine, alanın gerektirdiği  bilim ve teknolojileri kullanabilmelerine, farklı bakış açılarını geliştirmelerine, kişisel ve çevresel farkındalıklarını artırabilmelerine olanak tanımayı amaçlar. Ayrıca fotoğraf alanında yeni teknoloji ve güncel gelişmelere hakim fotoğrafçıların yetişmesini amaçlamaktadır.
Fotoğraf Bölümü’nün çalışma alanı; Basın (dergi, gazete, internet gazeteciliği gibi alanlarda fotoğrafçı ve fotoğraf editörü olarak), Reklam Ajansları (hem fotoğrafçı, hem ışıkçı, hem de art direktör olarak), Fotoğraf Stüdyoları (hem fotoğrafçı, hem de fotoğraf asistanı olarak), Baskı Merkezleri (fotoğraf baskısı yapan stüdyolarda baskı sorumlusu olarak), Sanatsal Kariyer (sanat fotoğrafları çekerek, sergiler açan ve eserlerini satarak hayatını kazanan fotoğraf sanatçısı olarak), Akademik Kariyer (üniversite ve akademilerde ders veren eğitimci olarak) çalışabilecektir.
Bölümden mezun olan öğrenciler; Basın, Reklam Ajansları, Fotoğraf Stüdyoları, Baskı Merkezleri, Sanatsal Kariyer ve Akademik Kariyer olarak kamu ve özel sektörlerde görev alırlar.