Tıp Fakültesi
14.03.2024

Dünya Glokom Haftası

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı ve Glokom Birimi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Okka, glokom tedavisinde göz tansiyonunun düşürülmesi için göz damlası, lazer tedavisi ve cerrahi uygulamaların yapılabildiğini belirterek, "Glokomda erken teşhis, düzenli olarak göz muayenesi, gerekli testlerin yapılması, ilaçların düzgün ve zamanında kullanması çok önemlidir" dedi.
Prof. Dr. Okka, 10-16 Mart Dünya Glokom Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, hastalığın ilerleyip görme etkileninceye kadar bir belirti vermediğini ve oluşan hasarın geriye döndürülemediğini söyledi. Prof. Dr. Okka, glokomda erken tanı ve tedavinin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Glokom konusunda farkındalığı artırmak ve toplumu bilgilendirmek üzere her yıl 10-16 Mart tarihi Dünya Glokom Haftası olarak kabul edilmiştir" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Okka, bu yıl 13 Mart 2024 tarihinde toplumsal farkındalık oluşturabilmek amacıyla Doç. Dr. Enver Mirza ile birlikte hastane glokom polikliniği girişine kurdukları cihazlar ile ziyaretçilerin göz içi basınç ölçümlerinin yapılarak glokom hastalığı konusunda bilgilendirildiğini kaydetti.