Tıp Fakültesi
17.03.2016

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde İntern Dr. Sabriye Açar

14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde doktorlarla akşam yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine intern temsilcisi olarak Tıp Fakültesi 6. Sınıf Öğrencisi int. Dr. Sabriye Açar katıldı.

Konuşmasının başında 13 Mart akşamı Ankara’da yaşanan terör saldırısına değinen ve saldırıyı şiddetle kınadığımı ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralananlara da acil şifa temennisinde bulundu.

“Hekimlerimiz, Milletimizin Birliğini Koruma Konusunda Da Çok Güçlü Duruş Sahibidir”

14 Mart Tıp Bayramı’nın, bu mesleğin Türkiye’deki ve dünyadaki tüm mensupları için hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, doktorlara çalışmaları ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti ve şunları söyledi: “Hekimlerimiz, sadece insanımızın sağlığını değil, aynı zamanda ülkemizin bağımsızlığını, milletimizin birliğini, beraberliğini koruma konusunda da çok güçlü duruş sahibi bir meslek grubudur. Bugün Tıp Bayramı olarak kutladığımız 14 Mart, aynı zamanda, 1919 yılında, İstanbul’un işgaline karşı, Tıbbiyeli öğrencilerimizin, okullarının iki kulesi arasına astıkları Türk bayrağıyla gösterdikleri direnişin de yıldönümüdür. Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda doktorlarımızın gösterdikleri kahramanlıklara, yaptıkları fedakârlıklara ilişkin sayısız hikâye, sayısız örnek vardır. Benzeri sahnelere bugün de şahit oluyoruz.”

Sağlık hizmetleri alanındaki çalışmaları sağlık personelinin memnuniyetini de yükselterek, kesintisiz bir şekilde devam ettireceklerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Milletimize, insanlığa yaptığınız hizmetler için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Tüm doktorlara huzurlu, güvenli ve sağlıklı günler temenni ederek konuşmasını sonlandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan programa katılan tüm davetlilere teker teker teşekkür etti ve hediye takdim etti.

İnt. Dr. Sabriye Açar da tüm intern doktorlar adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a davetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.