04.12.2015

Patent Günleri 24'den Kareler

N.E.Ü. Tıp Fakültesi, Konya Teknokent ve Selçuk TTO tarafından düzenlenen Patent Günleri-24 programı 1-3 Aralık 2015 tarihlerinde Prof. Dr. Asım DUMAN Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir. Programın açılış konuşmasının yapan Dekanımız Prof. Dr. Celalettin VATANSEV, bu programın yaklaşık iki ay öncesi için programlandığını ancak akademik yoğunluktan dolayı ancak gerçekleştirilebildiği belirtmiştir. Patentin önemi ve bu konuda farkındalık oluşmasında bu etkinliğin katkıda bulunacağını ifade etmiştir. Patent ve ticarileştirme uzmanı Avukat Mehmet TANYER tarafından Selçuk TTO Faaliyetleri ve Patent hakkında bilgilendirme sunusu gerçekleştirilmiştir. TANYER, patent potansiyeli olan her türlü fikir veya ürünün yayına dönüştürülmeden veya en geç bir yıl içerisinde patent başvurusunun gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtmiştir. Bu konuda TTO olarak her türlü ön değerlendirme ve başvuruların gerçekleştirilmesi konusunda teknik danışmanlık ve maddi destek programlarının bulunduğunu ifade etmiştir. Programın ikinci gün oturumunda bir selamlama konuşması yapan Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, bu programın düzenlenmesi konusunda memnuniyetini dile getirmiş, öğretim elamanları ile özel girişimcilerin Ar-Ge ve patent faaliyetlerini farklı programlar ile desteklediklerini belirtmiştir. Daha sonra, S.Ü. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya TOSUN, uzun bir süre öğretim üyesi olarak çalışmış olduğu kurumda bulunmanın heyecanını ifade etmiştir. Sunusunda araştırma ekibi tarafından geliştirilmiş farklı çalışmalar, ürünler ve patent süreci hakkında örnekler vermiştir. Patentin yalnızca ticari olarak düşünülmemesini, aynı zamanda akademik faaliyetlerde performans olarak değerlendirilmekte olduğunu belirtilmiştir. Programın son oturumunda Avukat TANYER ve öğretim elamanları arasında soru-cevap ve ikili görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Bu programın düzenlenmesindeki emekleri için, Prof. Dr. Selim KUTLU ve Doç. Dr. Ercan KURAR hocalarımıza teşekkür ederiz.