11.08.2016

Fakültemizi Yeni Kazanan Öğrencilerimizin Dikkatine

Sevgili Öğrencilerimiz;

Kayıt işleminizin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz;

Kayıt işleminizi iki farklı şekilde yapabilirsiniz;

A) E-DEVLET ÜZERİNDEN KAYIT;

- Tüm PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile 12 – 16 Ağustos 2016 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit  adresinden kaydınızı online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabilirsiniz.

*E-Devlet üzerinden kayıt işleminin nasıl yapılacağını görmek için tıklayınız.

E-Devlet üzerinden kayıt yapan öğrencilerin 19-23 Eylül 2016 tarihleri arasında fakültemize aşağıdaki belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.

1. E-Devlet kayıt belgesi. (E-Devlet üzerinden kayıt onaylandıktan sonra sistemden alınan belge)

2. Ön Kayıt Formu,   https://obs.konya.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_Kayit_op.aspx

doldurulup çıktısı alınacak

3. Lise (ortaöğretim) diplomasının aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi. (Yeni tarihli mezuniyet belgesi, diploması henüz hazır olmayan öğrencileri için geçerlidir. Diploması kaybolan öğrenciler için mezun oldukları ortaöğretim kurumundan alacakları diploma kayıp belgesi),

4. 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf,  (fotokopi resim kabul edilmeyecektir.)

5. Askerlik durum belgesi. (29 yaş ve üzeri öğrenciler için geçerlidir.)

6.Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

7.Adres Bildirir Belge

8.Aşağıda ekli olan belgelerin bilgisayar üzeriden doldurulmuş internet çıktısı

- Yeni Kayıt Formu için tıklayınız.

- Kayıt Dosyası için tıklayınız.

9.ÖSYM kazandı belgesinin internet çıktısı

*Öğrenci Numaranızı ve ödemeniz gereken öğrenim ücreti miktarını öğrenmek için tıklayınız.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

B) ŞAHSEN KAYIT;

E-Devlet üzerinden kayıt yaptıramayan öğrencilerimizin 15 – 19 Ağustos 2016 tarihleri arasında kayıt hakkı kazandıkları ilgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokul öğrenci işleri birimine aşağıda istenen belgeler ile birlikte şahsen başvurmaları halinde kayıtları yapılacaktır.

Kayıt için Gerekli Belgeler

1. Ön Kayıt Formu, *Ön kayıt yapmak için tıklayınız.  Doldurduktan sonra çıktısı alınacak

2. Lise (ortaöğretim) diplomasının aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi. (Yeni tarihli mezuniyet belgesi, diploması henüz hazır olmayan öğrencileri için geçerlidir. Diploması kaybolan öğrenciler için mezun oldukları ortaöğretim kurumundan alacakları diploma kayıp belgesi),

3. 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf,  (fotokopi resim kabul edilmeyecektir.)

4. Askerlik durum belgesi. (29 yaş ve üzeri öğrenciler için geçerlidir.)

5.Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

6.Adres Bildirir Belge

7.Aşağıda ekli olan belgelerin bilgisayar üzeriden doldurularak çıktının alınması için

- Yeni Kayıt Formu için tıklayınız.

- Kayıt Dosyası için tıklayınız.

8.ÖSYM kazandı belgesinin internet çıktısı

*** Fakültemizi kazanan tüm öğrencilerin sorumlu olduğu Ortak Zorunlu Yabancı Dil Derslerinin Muafiyet Sınavı : 13 Ekim 2016 Saat : 15:00 (Başvuru tarihleri 19-27 Eylül 2016)

(Ortak Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavına Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz başvuru yapabilir. Başvuruların Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğüne dilekçe ile şahsen yapılması gerekmektedir.)