İnşaat Mühendisliği Bölümü
04.06.2023

YAZ OKULU YOL HARİTASI

ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİNİN YAZ ÖĞRETİMİ KAPSAMINDA DİĞER YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YAZ ÖĞRETİMİNDE DERS ALABİLMELERİNE İLİŞKİN İZLEYECEKLERİ YOL HARİTASI
 
BAŞVURU ŞARTLARI
  1. Üniversitemizde devam şartı sağlanarak başarısız olunan en fazla 2 dersten başvuru yapılabilir.
(Not: Bir sonraki eğitim-öğretim yılı başında azami süresi dolan öğrenciler bu zorunluluktan muaftır)
  1. Öğrencilerin kayıt olduğu yıldaki bölüm taban puanına eşdeğer ya da daha yüksek puana sahip bir yükseköğretim kurumu bölümünden ders alınabilir.
  2. Yaz okulunda alınacak dersin ders içeriği uygun olmalı ve AKTS değeri eşit ya da yüksek olmalı.
 
SÜREÇ
  1. Yaz okulundan ders almak isteyen öğrenciler bölüm web sayfasında ilan edilen tarihler içerisinde “Yaz Okulu Başvuru Dilekçesi” isimli matbu dilekçeyi doldurarak bölüm intibak komisyonuna teslim edecekler. İmzasız veya hatalı-eksik doldurulan dilekçeler geçersiz sayılacaktır.
  2. Belirtilen süre dışında yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
  3. Dilekçe ile başvuru yapmayan ve listede ismi olmayan öğrencilerin yaz okulundan alacakları derslerin notları dikkate alınmayacaktır.
  4. Bölüm intibak komisyonu gerekli incelemeleri yaptıktan sonra başvurusu uygun görülen öğrencilerin listesini bölüm web sayfasında ilan edecektir. Öğrencilere herhangi bir evrak gönderilmeyecek.
  5. Yaz okulundan ders alıp başarılı olan öğrencilerin intibak işlemleri, ders aldıkları yükseköğretim kurumundan gelen not bilgisi dikkate alınarak yapılacaktır.
 
ÖNEMLİ TARİHLER
Başvuru dilekçesi teslimi: 1 Temmuz 2023 - 16 Temmuz 2023
Öğrenci Listesinin Web Sayfasında Açıklanması: 17 Temmuz 2023 - 19 Temmuz 2023
 
BAŞVURU ŞEKLİ
Başvurular elden veya posta yoluyla inşaat mühendisliği bölümüne veya başvuru dilekçesi (SAYFANIN SONUNDAKİ LİNKTE VERİLMİŞTİR) doldurulup-imzalanıp taranarak pdf formatında komisyon üyesi Arş.Gör. Muhammed UÇAR’a mail olarak yollanabilir. Posta veya mail ile gönderilen evrakların gecikmesinde veya ulaşmamasında sorumluluk öğrenciye aittir.
e-mail: [email protected]

BAŞVURU DİLEKÇESİ (link)