Halk Sağlığı Anabilim Dalı

2021-2022 Makale Programı
SUNULAN MAKALELER
  Türkçe Makale İngilizce Makale
Dr. Mehtap Yücel İnci, F. H., Başkale, H., & Ak, P. S. (2019). Kanser Bilgi Yükü Ölçeği’nin Türkçeye Uyarlanması, Geçerlilik-Güvenilirlik Çalışması. Cukurova Medical Journal, 44(1), 127-135. Su, B., Qin, W., Xue, F., Wei, X., Guan, Q., Jiang, W., ... & Yu, S. (2018). The Relation Of Passive Smoking With Cervical Cancer: A Systematic Review And Meta-Analysis. Medicine, 97(46).
Dr. Emine Gül Baldane   Fokoua-Maxime, C. D., Lontchi-Yimagou, E., Cheuffa-Karel, T. E., Tchato-Yann, T. L., & Pierre-Choukem, S. (2021). Prevalence Of Asymptomatic Or “Silent” Myocardial İschemia İn Diabetic Patients: Protocol For A Systematic Review And Meta-Analysis. Plos One, 16(6), E0252511.
Dr. Enes Kasapoğlu Emine, Ö. N. C. Ü., Altunkan, H., Vayısoğlu, S. K., & Merih, A. Y. A. Z. (2021). Covıd-19 Pandemi Sürecinde Kaderciliğin Etkisi Ve Salgın Tedbirlerine Uyum Özellikleri: Vaka-Kontrol Çalışması. Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 14(1), 113-124. Nagata, T., Nagata, M., Hino, A., Tateishi, S., Ogami, A., Tsuji, M., ... & Mori, K. (2022). Covıd-19 Teşhisi Konan Ve Ardından İşsiz Kalan İşçilerle İlgili İleriye Dönük Kohort Çalışması. İş Sağlığı Dergisi , 64 (1), E12317.
Dr. Gizem Sena Demir   Yao, M., Wang, J., Liu, P., Guo, Y., Xie, Y., Zhang, L., ... & Chi, X. (2022). Development, Reliability, And Validity Of The Preschool Learning Skills Scale: A Tool For Early Identification Of Preschoolers At Risk Of Learning Disorder İn Mainland China. Frontiers İn Neurology, 1465.
Dr. Hakkı Yıldırım Çamur, D., Ketrez, G., Güneş, İ. S., Konyalıoğlu, F. S., İlter, H., & Topbaş, M. Ankara'daki Eğitim Araştırma Ve Devlet Hastanelerinde Su Yönetimi. Estüdam Halk Sağlığı Dergisi, 7(2), 221-231. Friedman, R. S., Carpenter, D. M., Shaver, J. M., Mcdermott, S. C., & Voelkel, J. (2022). Telemedicine Familiarity And Post-Disaster Utilization Of Emergency And Hospital Services For Ambulatory Care Sensitive Conditions. American Journal Of Preventive Medicine.
Dr. Esra Hacılar Gölbaşı, S. D., Metintas, S., & Önsüz, M. F. (2022). Web Sitelerinde Yer Alan Covıd-19 İle İlişkili Mitlerin İnfodemi Açısından Değerlendirilmesi: Bir İçerik Analizi. Turkish Journal Of Public Health, 20(1), 138-151. Demir, E., Dheir, H., Safak, S., Artan, A. S., Sipahi, S., & Turkmen, A. (2022). Differences İn Clinical Outcomes Of Covıd-19 Among Vaccinated And Unvaccinated Kidney Transplant Recipients. Vaccine, 40(24), 3313-3319.
Dr. Rabia Çandır   OKTAR, D., Cüneyt, Ç. A. M., ZENCİRCİ, S. A., AYGAR, H., DAĞTEKİN, G., PALA, S. Ç., ... & METİNTAS, S. (2021). Evaluation of the relationship of chronic disease, multimorbidity and quality of life at primary health care centers. Turkish Journal of Public Health19(2), 116-128.
Dr. Elif İnceyol Yalaki, Z. Covid-19 Pandemisi Çocuk Sağlığı İzlemlerini Nasıl Etkiledi?. Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi, 1-6.
Dr. Satı Esen AYDOĞAN, S. (2020). Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Son Sınıf Öğrencilerinin Halk Sağlığı Stajını Değerlendirmeleri Evaluation of Public Health Internship of Eskişehir Osmangazi University Medical Faculty Senior Students. Tıp Eğitimi Dünyası19(57), 98-108.