Erasmus Koordinatörlüğü
21.09.2023

Üniversitemiz, Uluslararası Anlaşmalara Bir Yenisini Daha Ekledi

Üniversitemiz ile İtalya'nın Doğu Piyemonte Üniversitesi (University of Eastern Piedmont), konsorsiyum çerçevesinde ortak uluslararası yüksek lisans programı ve Erasmus öğrenci değişimi için iş birliği anlaşmasına vardı ve karşılıklı niyet mektupları imzaladılar.

Üniversitemizin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda İtalya'nın Vercelli şehrinde bulunan Doğu Piyemonte Üniversitesi (University of Eastern Piedmont)’ne bir ziyaret düzenledi. Bu ziyarette, konsorsiyum kapsamında ortak uluslararası yüksek lisans programının kurulması ve Erasmus öğrenci değişimi gibi konular ele alındı. Ziyarete Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kahraman ile Dış İlişkiler Koordinatör Yardımcımız Öğr. Gör. Muhammed Said Topal katılım gösterdi. Düzenlenen toplantıda önce Doğu Piyemonte Üniversitesi bir sunum gerçekleştirdi, ardından Üniversitemizin 2023 tanıtım filmi ve sunumu izlendi. Üniversitemiz Sosyoloji Bölümünden öğretim üyeleri, Uluslararası Siyaset, Din ve Küresel Çalışmalar Ortak Yüksek Lisans Programı'nda misafir öğretim üyesi olarak ders vermektedir. Bu programın konsorsiyum koordinatörlüğünü yapan Doğu Piyemonte Üniversitesi Rektörü Gian Carlo Avanzi, Üniversitemizin tanıtım filmini övgüyle bahsederek, iki üniversite arasındaki iş birliğinden duyduğu memnuniyeti paylaştı.

Padova Üniversitesi'ne Ziyaret Gerçekleştirildi
Üniversitemiz heyeti, ziyaretler çerçevesinde konsorsiyum partneri olan Padova Üniversitesi'nin program sorumlularıyla toplantılar düzenledi.
2022-2023 Ortak Yüksek Lisans programının kapanış dersleri sonrası düzenlenen diploma törenine katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kahraman, programın Akademik Direktörü Prof. Dr. Stefano Allievi'ye Üniversitemizin bu programa olan katkıları için sunduğu destekten dolayı teşekkürlerini iletti ve bir hediye takdim etti.

---

Our university has added another agreement to its portfolio of international partnerships.
Our university and Italy's University of Eastern Piedmont have reached a collaboration agreement within the consortium framework to establish a joint international master's program and for Erasmus student exchanges. Both parties have signed letters of intent.

In line with our university's internationalization objectives, a visit was made to the University of Eastern Piedmont located in the city of Vercelli, Italy. During this visit, topics such as the establishment of a joint international master's program under the consortium and Erasmus student exchanges were discussed. Our Vice Rector Prof. Dr. Ali Kahraman and Assistant Coordinator for External Relations, Lect. Muhammed Said Topal participated in the visit. At the organized meeting, the University of Eastern Piedmont first presented, followed by the viewing of our university's 2023 promotional film and presentation. Faculty members from our Sociology Department teach as guest lecturers in the Joint Master's Program on International Politics, Religion, and Global Studies. The Rector of the University of Eastern Piedmont, Gian Carlo Avanzi, who coordinates this consortium program, praised our university's promotional film and expressed his satisfaction with the collaboration between the two universities.

A Visit to the University of Padova Took Place
Our university delegation, as part of their visits, arranged meetings with the program officials of the University of Padova, a consortium partner.
Following the concluding lessons of the 2022-2023 Joint Master's program, our Vice Rector Prof. Dr. Ali Kahraman attended the graduation ceremony. He expressed his gratitude to the program's Academic Director, Prof. Dr. Stefano Allievi, for the support provided to our university's contributions to the program and presented him with a gift.