Erasmus Koordinatörlüğü

Konsorsiyumlar

UNIKOP Staj ve Eğitim Konsorsiyumu

Necmettin Erbakan Üniversitesi liderliğinde, KOP Bölgesi'nden 13 üniversite ve 4 kamu kurumu/kuruluşuyla birlikte toplam 17 ortaklı bir konsorsiyum oluşturuldu. Bu konsorsiyumun üyeleri arasında Ahievran, Aksaray, Bozok, Kapadokya, Kırıkkale, Karamanoğlu Mehmetbey, Konya Gıda ve Tarım, Konya Teknik, KTO Karatay, Necmettin Erbakan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Niğde Ömer Halisdemir ve Selçuk Üniversiteleri bulunmaktadır. Diğer ortaklar KOP Bölge Kalkınma İdaresi, Konya Sanayi ve Ticaret Odaları ile Konya Büyükşehir Belediyesi'dir. Konsorsiyuma bağlı öğrenci ve personel, 2-3 aylık hareketlilik aktivitelerinden yararlanabilir. İlgilenen öğrenciler, staj başvurusu için kendi üniversitelerine başvurmalıdır.

2014 yılında 3 ortak ile yola çıkan UNİKOP Staj ve Eğitim Konsorsiyumu, 2018'de 17 ortağa ulaştı ve 2022'de 4. akreditasyon dönemine geçti. Türkiye'nin en köklü ve bölgesinin en geniş ortak ağına sahip staj ve eğitim konsorsiyumu olan UNİKOP, Necmettin Erbakan Üniversitesi liderliğinde, tüm ortak ve paydaşların desteğiyle Erasmus+ projelerinin etkin ve başarılı bir şekilde yürütülmesini amaçlamaktadır. Yeni dönemde de bu hedefe ulaşmak için iş birliği ve çözüm ortaklığına dayanan çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir. 


UBESK Staj ve Eğitim Konsorsiyumu
Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin başını çektiği Ulusal Tematik Hareketlilik Konsorsiyumu UBESK ile Uygulamalı Bilimler eğitimi veren üniversitelerin yurt dışı staj ihtiyaçlarına yanıt getirilmektedir. Ülkemizde son yıllarda Uygulamalı Bilimler eğitimi veren kurumların ve staj başvurularının artışı göz önüne alındığında, bu projenin bölgesel ve üniversiteler arası iş birliğine katkısı daha belirgin olacaktır. Öğrencilere 2-3 ay, öğretim elemanlarına ise 5 gün süreyle uluslararası hareketlilik imkânı sağlanması planlanmaktadır. Projenin amacı, 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin teorik bilgilerini uluslararası deneyimle pekiştirmesi ve öğretim elemanlarının uygulamalı bilimler literatürünü ülkemizde geliştirmesidir.

"Uygulamalı bilimler eğitim sisteminin prensibi" temalı UBESK Konsorsiyumu çerçevesinde, 11-12 Mayıs 2022'de Isparta Uygulamalı Bilimler ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversiteleri'nin temsilcileri Osnabrück Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ni ziyaret etti. Ziyaret esnasında uygulamalı bilimlerdeki modern yaklaşımlar üzerine bilgi alışverişinde bulunuldu ve Osnabrück Uygulamalı Bilimler Üniversitesi kalite kültürü ve sürdürebilirlik konularında stratejik yapılanması incelendi. Bu sürecin ve iş birliğinin başarılı bir şekilde ilerlemesi, tüm katılımcıların özverili çalışmaları sayesinde mümkün oldu. Gerçekleştirdiğimiz etkinlikler ve ortaya koyduğumuz projeler, gelecekteki iş birliklerinin temelini atmamıza yardımcı oldu. Bu vesileyle, katkıda bulunan herkese içtenlikle teşekkür eder, gelecek buluşmalarda aynı başarıyı sürdürmeyi temenni ederiz.

OSMANGAZİ Staj Konsorsiyumu
2020 proje döneminde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından “Osmangazi Staj Konsorsiyumu” adı altında Türkiye Ulusal Ajansı’na başvurusu yapılan ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin ortağı olduğu proje, öğrencilere yurt dışında staj imkânı sunmak ve üniversite personelinin yurt dışında ders verme/eğitim alma deneyimi kazanmasını desteklemeyi amaçlamaktadır. 2020 döneminin proje bitiş tarihi Mayıs 2022’dir. Konsorsiyumun hedefleri arasında kuruluşların ihtiyaç duyduğu öğrenci profiline uygun öğrencileri seçerek, staj yapmalarını sağlamak ve karşılıklı fayda sağlamak, yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ve kuruluşlarla işbirliği kurmak, yurt dışında stajını tamamlamış nitelikli ve alanında uzman öğrencileri yetiştirmek, konsorsiyum ortakları arasında güçlü işbirliği oluşturmak.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE YEŞİL KAMPÜS Staj Konsorsiyumu
Sürdürülebilir Kalkınma ve Yeşil Kampüs Konsorsiyumu Projesi, sürdürülebilir kalkınmanın önemini vurgulayarak gelecek nesillere kaynakları koruyarak aktarma gerekliliğine odaklanmaktadır. Brundtland Raporu (1987)'ndan alınan sürdürülebilir kalkınma tanımı, ekonomik büyümenin doğal kaynakları tüketmeye devam edemeyeceği, enerji verimliliğine ve yenilenebilir kaynaklara odaklanması gerektiğini belirtmektedir. Bu proje kapsamında, Türkiye'den yurtdışına staj için gönderilecek bireylerin sürdürülebilir kalkınma ve çevre koruma ilkeleri doğrultusunda eğitilmesi ve bu bilginin Selçuk Üniversitesi başta olmak üzere diğer ortak kurum ve kuruluşlara aktarılması amaçlanmaktadır.
Proje, stajyerlerin sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda çeşitli kurum ve kuruluşlarda eğitilmesini hedeflemektedir. Uzun vadede ise bu bilginin üniversitelerimizde "yeşil kampüs" oluşturma amacıyla eğitim müfredatına entegre edilmesi ve diğer paydaşlarımızla paylaşılması amaçlanmaktadır. Projenin sonuçları ve iyi uygulama örnekleri çeşitli çalıştaylar, sosyal medya ve medya duyurularıyla geniş bir kitleye duyurulacak.
Konsorsiyum, Selçuk Üniversitesi'nin öncülüğünde; Necmettin Erbakan Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Karatay Üniversitesi, Konya Ticaret Odası, Karatay Belediyesi ve Sürdürülebilir Çevre Vakfı iş birliği ile gerçekleştirilmektedir.